23.06.2012. / 11:22

Autor: Hina

Egzodus ministara

Vlada u krnjem sastavu naložila je razrješenje vodstva u javnim poduzećima elektroprivredi, telekomu i poštama, sa sjedištem u Sarajevu i Mostaru

IlustracijaIlustracijaČlanovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA), smijenili su na sjednici koja je okončana u petak navečer uprave i nadzorne odbore šest javnih poduzeća, zbog čega je osam ministara iz redova SDA, HSP-a BiH i Narodne stranke Radom za boljitak napustilo rad Vlade te je izgledan raspad vladajuće koalicije.

Zahvaljujući natpolovičnoj većini devet od sedamnaest članova, Vlada je nastavila raditi nakon stanke koja je nastala zbog toga što je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir razriješio ministra Desnicu Radivojevića, koji tvrdi da nije podnio ostavku i da nije bilo razloga za razrješenje. Radivojević je jučer potvrdio da je prešao iz SDA u SDP BiH, koji je raskinuo koaliciju s tom strankom i nastoji je izbaciti iz vlasti.

Vlada u krnjem sastavu naložila je razrješenje vodstva u javnim poduzećima elektroprivredi, telekomu i poštama, sa sjedištem u Sarajevu i Mostaru.

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija ocijenio je sudjelovanje SDA i predsjednika FBiH Živka Budimira u pokušaju smjene dopremijera FBiH Desnice Radivojevića "političkim nasiljem i rušenjem ustavnog poretka Federacije".

"Potpuno sam uvjeren da će sve ovo ubrzati odlazak gospode iz SDA te Budimira s vlasti, kad već to nisu uradili dragovoljno i kad nisu vidjeli da više ne predstavljaju parlamentarnu većinu", rekao je Lagumdžija.

SDP BiH raskinuo je koalicijski sporazum sa SDA i pokrenuo mehanizme za isključenje te stranke iz vlasti na državnoj, entitetskoj i županijskoj razini nakon što su članovi SDA glasovali protiv proračuna državnih institucija BiH za 2012.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
23/1/12

miki2, 23.06.12. 14:02

I vrbovu šibu bi razhebali a kako ne državu. Tak je to kad imaš rezervnu pa kad razhebeš jednu onda kod svojte u drugu. Ovu drugu će razhebat puno brže jer već imaju iskustva!


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 23.06.12. 15:08

Tamo gdje prestaje zdrav razum, pocinje bosna i hercegovina


registracija
4/6/12

Mesić, 23.06.12. 22:58

Tamni vilajet! Reče nekada Ivo Andrić. Ma samo da rata ne bude. Mada je teže od gladi umrijeti!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika