24.06.2012. / 12:10

Autor: Hina

Nijemci se zalažu:

Bruxellesu više moći

"Moramo prebaciti više nadležnosti Bruxellesu iz važnih političkih domena, bez da države budu u mogućnosti blokirati odluke", rekao je ministar. Mjesecima kancelarka Angela Merkel govori da rješenje europske krize leži u "više Europe"

ArhivaArhivaNjemački ministar financija Wolfgang Schauble je u razgovoru za časopis Spiegel, čiji su dijelovi objavljeni u subotu, ocijenio potrebnim prebaciti Bruxellesu više nadležnosti.

"Moramo prebaciti više nadležnosti Bruxellesu iz važnih političkih domena, bez da države budu u mogućnosti blokirati odluke", rekao je ministar. Mjesecima kancelarka Angela Merkel govori da rješenje europske krize leži u "više Europe".

"Do sada zemlje članice Europske unije imaju gotovo uvijek posljednju riječ. To ne može potrajati", naglasio je Schauble. Spiegel nastavlja da se ministar zalaže za transformaciju komisije u pravu vladu i za jačanje parlamenta.

"Buduća Europa neće biti savezna država poput Sjedinjenih Država ili Savezne Republike Njemačke", ocijenio je Schauble. Njemački ministar financija inzistira i na važnosti eura, a upozorio je da bi dezintegracijom eura mnoge stvari mogle biti dovedene u pitanje, od jedinstvenog tržišta od slobode kretanja.

On je također ocijenio da bi dezintegracija Unije bila apsurdna.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 24.06.12. 20:35

kakva je to EU kad EU gradjani jos nemaju EU Putovnice....


registracija
9/3/10

nostradurus, 24.06.12. 21:29

Počelo je sa nabacivanjem ideje velikog Reicha. Porobljavanje zakonima i propisima je efikasnije od tenkova i aviona. patriotpokret.com.hr


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika