24.06.2012. / 12:15

Autor: Hina

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

U čestitci se ističe doprinos Hrvatske u NATO-u, skoro članstvo u EU, te njezin angažman u Afganistanu i drugim mirovnim misijama, kao i ključna uloga u normalizaciji odnosa u regiji

Barack Obama (arhiva)Barack Obama (arhiva)Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja.

"U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država, drago mi je uputiti najbolje želje narodu Republike Hrvatske dok slavi svoje proglašenje neovisnosti 25. lipnja ove godine", kaže se u priopćenju državne tajnice Hillary Clinton, koje je u subotu objavio State Department.

U čestitci se ističe doprinos Hrvatske u NATO-u, skoro članstvo u EU, te njezin angažman u Afganistanu i drugim mirovnim misijama, kao i ključna uloga u normalizaciji odnosa u regiji.

"Predanost demokraciji i vladavini prava učinila je Hrvatsku vrijednom članicom euro-atlantske zajednice i dovela je na prag članstva u Europskoj uniji. Hrvatska pomaže u rješavanju globalnih sigurnosnih izazova kao saveznik NATO-a i kao suradnik Međunarodnih sigurnosnih snaga u Afganistanu (ISAF) i drugim međunarodnim misijama. U jugoistočnoj Europi, Hrvatska igra ključnu ulogu u regionalnom pomirenju", stoji u čestitci.

Bliska suradnja između SAD-a i Hrvatske pokazuje našu zajedničku predanost miru, slobodi, demokraciji i sigurnosti, dodaje Clinton.

"Čestitke i najljepše želje za vašu radosnu proslavu. Veselimo se jačanju našeg prijateljstva i partnerstva s Hrvatskom i svim Hrvatima u godinama koje dolaze", poručila je američka državna tajnica.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 24.06.12. 17:53

Prekrasdno ubojice i svjetski koljači su nam nekaj čestitali!
Pobljujem se na tu čestitku!
Fuuuuj gamadi!!!


registracija
20/8/10

McCoy, 24.06.12. 18:02

Ma mozes misliti. Neki pomocnik pomocnikovog pomocnika je na Google Calendar podesio nalog pod nazivom Cestitke Banana Drzavama i automatski odgovor putem slanja e-maila sa porukom. Tekst je isti samo se nazivi drzava menjaju.


registracija
15/6/12

alians, 25.06.12. 08:35

drzava demokracije i vladavina prava....hahaha


registracija
22/6/10

Konstantinos, 26.06.12. 11:11

Na Amere pljuju samo oni koji su dobili "po tamburi" kod nas 1995! Briga ove nase dezurne pljuvace za Arape, Iraq i slicno! Ali Hrvatska je US saveznik a vi niste i to je vas problem!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika