25.06.2012. / 09:45

Autor: Hina

Propagandne činidbe Vlade RH::

"Plan, rad, rezultati"

Učinkovitija naplata duga, izmjena poreza na dohodak, povećanje najniže plaće i mirovina, ukidanje povlaštenih mirovina te izdvajanje 27,5 posto više novca za zapošljavanje, neke su od nabrojenih mjera u minutu i pol dugom video isječku, objavljenom na Vladinim internetskim stranicama

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL Photo: Slavko Midzor/PIXSELL Vlada RH objavila je danas na svojoj internetskoj stranici kratki video "Što znate o prvih 6 mjeseci Vlade" - "Plan, rad, rezultati", u kojemu podsjeća na 20-ak poteza koji su obilježili njezinih prvih šest mjeseci - poput porezne reforme, smanjivanja proračuna i zaduživanja te 1,9 milijardi kuna više u državnom proračunu, usklađivanja mirovina te uspješne provedbe referenduma o ulasku u EU.

Učinkovitija naplata duga, izmjena poreza na dohodak, povećanje najniže plaće i mirovina, ukidanje povlaštenih mirovina te izdvajanje 27,5 posto više novca za zapošljavanje, neke su od nabrojenih mjera u minutu i pol dugom video isječku, objavljenom na Vladinim internetskim stranicama.

Također se navodi smanjivanje doprinosa za zdravstvo, rješavanje listi čekanja u bolnicama, zatim 148 milijuna kuna osiguranih za studentske školarine te 376 milijuna kuna za poduzetništvo i obrtnike, smanjivanje poreznog opterećenja, isplate duga poljoprivrednicima prije roka, subvencioniranje stambenih kredita, izmjene ovršnog zakona, javno privatno partnerstvo za izgradnju škola, objedinjavanje svih investicijskih projekata u 'Katalogu investicija', mladima dostupnije radno iskustvo te projekti 40 milijuna kuna - EU investicije Razvoj potpomognutih područja i 427 milijuna kuna EU investicije - Integralni razvoj lokalne zajednice.

"Imamo jasan smjer 'Plan, rad, rezultati' " - poruka je kojom završava video u povodu šest mjeseci koalicijske Vlade premijera Zorana Milanovića.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
26/2/12

okvardz, 25.06.12. 11:23

TRLA BABA LAN. ZA TO TEBAJU pošteni i radišni, a oni su utekli van rh.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 25.06.12. 11:24

sto e s PLANOM 21.hehehheeh


registracija
10/5/12

psyop, 25.06.12. 14:27

@jebo

pa to (ovo) i je plan 21. propaganda u sluzi samohvale. kad vec, jelte, ankete nece.


registracija
29/4/09

florenz, 26.06.12. 13:31

Nije problem u donošenju zakona, već u njihovoj jednoobraznoj, brzoj i dosljednoj primjeni. E, u tom "grmu leži zec". Kod nas je običaj da se u raznim institucijama primjenjuje samo onaj dio "koji im se svidi" ili iznađu neku osobnu korist. Zato su nam zakoni zakučasti, mnogobrojni i st5alno pristižu novi pa se praksa nalazi u situaciji "da od šume ne vidi drvo". Posaebna je priča njihovo međusobno usklađivanje pa se o istom predmetu nalaze razna pravna rješenja u raznim zakonima. Tako praksa može birati propis koji će primjenjivati. Đunga, u kojoj bi svaki službenik treba nekoga koji bi samo pratio stalne izmjene propisa. Zato su nam javne službe glomazne, inertne i neproduktivne jer svaki predmet tgreba nekoliko "stepenica", da se postupak okonča.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika