25.06.2012. / 11:26

Autor: Hina

Obama čestitao Dan državnosti

Obama je također čestitao hrvatskom narodu na mnogim postignućima i rekao je u čestitki kako se veseli nastavku suradnje za unapređenje zajedničkih ciljeva - "demokracije, napretka i mira na cijelom Balkanu i diljem svijeta"

ArhivaArhivaAmerički predsjednik Barack Obama uputio je čestitku hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i građanima Republike Hrvatske povodom Dana državnosti, priopćilo je u ponedjeljak američko veleposlanstvo.

"SAD duboko cijeni svoje partnerstvo s Hrvatskom, snažnom saveznicom NATO-a i stupom stabilnosti u jugoistočnoj Europi", rekao je Obama u čestitki, u kojoj se također navodi da je SAD-u bilo veliko zadovoljstvo svjedočiti razvoju hrvatskih demokratskih institucija i širenju vladavine zakona, čime je Hrvatska "pružila važan uzor regiji".

"Mi cijenimo predanost Hrvatske našoj zajedničkoj misiji u Afganistanu i potporu naporima NATO-a na Kosovu. Veselimo se jačanju našeg odnosa dok se Hrvatska približava članstvu u Europskoj uniji iduće godine i učvršćuje svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici", ističe se u čestitki.

Obama je također čestitao hrvatskom narodu na mnogim postignućima i rekao je u čestitki kako se veseli nastavku suradnje za unapređenje zajedničkih ciljeva - "demokracije, napretka i mira na cijelom Balkanu i diljem svijeta".

Vezane vijesti

S HDZ-om 'za stolom'

S HDZ-om 'za stolom'

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić danas je, komentirajući izjavu predsjednika RH Ive Josipovića o potrebi… Više

Komentari

registracija
21/3/10

arcanius, 25.06.12. 12:38

tko je jebe Amer.....
nikad nikaj dobra od vas kauboja....
molim te, ne spominji nas ni u kakvom kontekstu....
tak si spominjal pola Bliskog istoka, pa vidi kaj je ostalo.....


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 25.06.12. 15:32

Kako objasniti da ovako jedna ''demokratska'' zemlja kao sto Amerikanci za SAD vole reci, ima prepune zatvore ljudima i to najvise u svojoj zemlji? Tu nesto ne stima, zar ne? A kako istovremeno objasniti otvorene izjave (koje se barem u pojedinim zemljama Europe ) na televiziji mogu vidjeti, od strane americkih politicara zaduzenih za tzv. vanjske poslove, pri cemu ovi otvoreno, sa zastrasujuce zlim grimasama lica kazu; '' Mi jasno kazemo svima; ukoliko niste za suradnju s nama tada ste protiv nas, sto naravno da ima svoje implikacije" ? Da li su sva poznata uplitanja i bombardiranja po svijetu upravo to u cemu je bit jedne takve izjave? Zar se tzv. demokracija na takav nacin gradi i stvara? Svatko tko nema nikakve koristi i profita od svega toga i u stanju je ''normalno'' i sasvim jednostavno razmisljati, lako ce samom sebi moci odgovoriti na jedno ovakvo pitanje, zar ne?


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 25.06.12. 15:54

eto Hrvati su u 16 stoljecu naselili Ameriku sto znaci vecina Amera su zapravo HRVATI...ehehheh


registracija
22/6/10

Konstantinos, 26.06.12. 11:17

Hrvatska je mala zemlja i njoj US treba! Svidjalo se to nekima ili ne, ali uz njihovu podrsku mi smo se rijesili srpske pobune u kojoj je jedna ruralna manjina terorizirala vecinu. Dobili su po prstima, bas onako kao i djete kad uradi neku glupost.
Pa eto, pored nekih nasih "slijepaca" koji ne vide sto je HR ostvarila u ovih 21 godinu, to vide ili trebaju reci nasi atlantski i drugi saveznici!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika