25.06.2012. / 19:18

Autor: Hina

Ministar Mrsić uvjerava:

Bit će bolje sredinom 2013.

"Uredili smo porezni sustav, donijeli smo neke promjene, za očekivati je da ćemo u sljedećih šest mjeseci, godinu dana vidjeti plodove toga rada", ocijenio je ministar Mrsić

Photo: Jurica Galoic/PIXSELLPhoto: Jurica Galoic/PIXSELLMinistar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić izjavio je danas kako je vrlo kratko vrijeme da se ocijene pravi dosezi rada Vlade te da su puno napravili u prvih šest mjeseci.

"Uredili smo porezni sustav, donijeli smo neke promjene, za očekivati je da ćemo u sljedećih šest mjeseci, godinu dana vidjeti plodove toga rada", ocijenio je ministar Mrsić.

Istaknuo je kako očekuje da ćemo negdje sredinom 2013. imati bolju situaciju.

Na upit novinara, kakvo je stanje u njegovu resoru, Mrsić je odgovorio da u njegovu resoru ima puno promjena. "Ići ćemo i u promjenu mirovinskog sustava. Ići će određene izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju. A što se tiče Zakona o radu on će isto tako doživjeti određenu diskusiju, dakle, ima puno inicijativa da se Zakon o radu mijenja. Dakle, mi želimo otvoriti sljedeće godine diskusiju o tome", najavio je Mrsić.

Rekao je da ove godine ide Zakon o reprezentativnosti sindikata, te idu mjere aktivne politike zapošljavanja. "Tu smo postigli dobre rezultate. Sljedeće godine očekujem još i veće", istaknuo je.

Na upit novinara jesu li sindikati "malo smirili strasti", Mrsić je rekao da s njima žele sjesti za stol i razgovarati. "Ono što smo više puta naglašavali da je socijalni dijalog nama izuzetno važan i želimo sjesti za stol i zajedno razgovarati o svemu onome što bi trebali razgovarati", izjavio je Mrsić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
10/5/12

psyop, 25.06.12. 19:39

e tako je. bice bolje sredinom 2013. jer cemo i sluzbeno uci u eu. a onda slijede tri godine hvalisanja aktualne vlade svojim "uspjesima". primarno, kako su nas uveli u eu redom: vesna, milanka, zoran, joso, zeljko i boris.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 26.06.12. 15:16

Mrsiću ne možeš imati kvalitetu života iz 21 stolječa sa balkanskim zakonodavstvom, državnom administracijom, sramosuđem, saborom i vladom.

Prema Zokijevoj vladi izgleda da je Hrvatska do sada bila u problemima zato što nije imala jedno od najvećih poreznih opterečenja na svijetu sa sve lošijom i lošijom uslugom koji država daje.

Zokijeva vlada smatra da bi trebalo što je više moguće skupiti novaca od građana da bi ona te novce po planovima Čaćića, Linića i Marasa vlada djelila poduzetnicima koji stoje u redu isprted državnih ureda. Drugim riječima komunizam, država kao glavni ekonmski pokretač i kreator novih ideja i incijativa.

Usput rečeno, banke ne moraju kreditirati gospodarstvo, zašto bi. Njihovo je da građanima što je moguče više oderu kožu s leđa dok oni pokušavaju stvoriti privid kvalitetnog života lihvarskim kreditima.


registracija
27/1/12

kurt, 26.06.12. 15:21

Bit će nam bolje kad prestanete plaćati NERAD !


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 26.06.12. 15:30

drugim riječima neće biti bolje 2013, samo će se vlada početi zdušno truditi da nam dokaže da nam je jako dobro ali smo mi preglupi da bi to shvatili


registracija
12/1/11

siziff, 26.06.12. 16:58

Jebiga!
Obečanje ništa ne košta.
Još manje košta kada obečanje nema osnove.

Poslje se maštovito pokazuje prstom na krivca, obično stranke u opoziciji i svjetsku krizu (čitaj: višu silu)

Meni su stalno obečavali da će sveti Nikola donjeti.........., ali u cipeli je bila SAMO jedna naranđa i deset deka bombona.
Onda su mi rekli da je sv. Nikola jako bolestan

Pouka iliti naravoučenije:
Hrvatska je JAKO bolesna


registracija
28/4/10

Zvonko, 26.06.12. 18:50

Hrvatska je u ovakvom stanju, prvenstveno iz razloga što su predali suverenitet nad donošenjem odluka.

Više se odluke ne donose u Hrvatskoj, pa samim time, niti u hrvatskom interesu.

S kojim god područjem krenuli, politika, gospodarstvo, kultura, mediji, financije ili ekologija, sve moramo uskladiti s nečijim tuđim interesima.

Iz gore navedenog, Hrvati prvenstveno trebaju izvršiti nacionalizaciju mjesta gdje se donose, trenutno poltronske, odluke.

Kod nas se demokracija pretvorila u svoju suprotnost. Samo dajemo legitimitet svojim kolonizatorima.

Jednostavan primjer: Svi znamo da je valutna klauzula instrument financijske kolonizacije i porobljavanja ali se mi svim snagama i zdušno trudimo prihvatiti svu silu konta-argumenata. I onda kao grintamo! Onako nam je kako smo i zaslužili.

Utjeha na kraju...dijelimo sudbinu 99% pučanstva.


registracija
30/11/10

jato, 26.06.12. 19:47

Koji crveni bedak, ne vidi dobro zbog pepeljarki koje nosi


registracija
12/1/11

siziff, 26.06.12. 20:53

Zvonko!

Tvoj Čermak je kupio Kerumovu jahtu za nešta sitnih miliona eura.
Dali TVOJI mali i veliki Generalići (Ivan Generalić i Josip Generalić nisu u toj igri), imaju suverenitet nad donošenjem odluka u svezi tih mizernih miliona, ili to rade po diktatu iz vana ?


registracija
9/3/10

nostradurus, 26.06.12. 21:45

Kako zanimljivo da se to bolje u izjavama uvijek u futuru, a nikad u prezentu. patriotpokret.com.hr


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 26.06.12. 22:27

@siziff odlican komentar bas sam se nasmijala. Zaboravio si spomenuti Ivu Sanadera koji danas zivi od privilegirane mirovine, voza se u mercedesu po zagrebu, i zivi u kuci od nekoliko miliona jureka koju je kupio od ustedevine nakon nekoliko godina rada kao strucnjak za njemacki jezik u austriji.

Onda je tu ratni dezerter Bruno Oresar, kojem je Sranjo dao oko 100 milijona jureka u vlasnistvo, koje je budala uspijela upropastiti.

Nije mene strah Jovana vec hrvatskih govana.


registracija
15/6/12

alians, 27.06.12. 08:53

ankicascreiber
potpisujem, ali uz jednu napomenu...dok se mi ne osvijestimo...sve je uzalud....
mozda Vi svi imate losa iskustva sto se tice materijalne strene.....
osobno iskustvo....uopravo zbog materijane strane.....prosto receno otimacine...pol;itika Krivoustog.....jednoastavno receno mrzim sve sto je vezano uz istoga....godinama i kao vjernik i kao Hrvatica nastojim ukazai na osobni interes...sve je uzalud...nasa osobna greska sto mi stvarno volimo Hrvatsku.,a oni je vole samo preko eura.....


registracija
28/4/10

Zvonko, 27.06.12. 11:45

siziff,
ne znam po čemu bi Čermak bio moj? Koristiš se inercijom nekih komentatora, koji me u nedostatku lucidnosti kada kritiziram SDP i komunjare, odmah strpaju u HDZ-ovce. Baš kao da neka treća, četvrta ili peta alternativna mišljenja ne postoji.


registracija
12/1/11

siziff, 27.06.12. 12:04

Zato, jer brniš bez pardona, u globalu, ne prosijavajući negativce od pozitivaca, pomoću poremećanog sustava vrijednosti.
Hadezenjare, kao i borce i "borce" iz čege izvodiš rodoljublje, bez "rodoljublja", a šta uvjetuje, po tebi, masu stvari koje nikako ne stoje u nijednom pogledu i koje su strahoviti uteg bilo kakvoga napretka na bolje.

Po pitanju komunjara se donekle, ali samo donekle slažemo.
Bilo bi i tu više slaganja kada bi razlikovao one bivše, koji su preko noći postali ovi sadašnji, ali se stjecajem okolnosti nalaze u tvojem taboru.


registracija
28/4/10

Zvonko, 27.06.12. 14:16

Mislim da je ovaj tvoj odgovor, manje-više rezultat nerazumijevanja u potpunosti mojih komentara.
Čak i da nije, tko nam naređuje da se u potpunosti slažemo?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika