26.06.2012. / 15:54

Autor: Nacional.hr

Ostojić i Misezhnikov o investicijama i razmjeni znanja

Ministar Ostojić upoznao je izraelsku delegaciju s mogućnostima ulaganja u Hrvatsku te predstavio nedavno izrađen Katalog investicija koji sadrži osnovne informacije o turističkim objektima u državnom vlasništvu nad kojima slijedi proces privatizacije

Izraelsko izaslanstvo posjetilo je HrvatskuIzraelsko izaslanstvo posjetilo je HrvatskuMinistar turizma RH Veljko Ostojić održao je danas sastanak s ministrom turizma Države Izrael Stasom Misezhnikovim. Glavne teme ovog bilateralnog susreta bila je turistička suradnja Hrvatske i Izraela, s posebnim naglaskom na promotivne planove i aktivnosti, odnosno jačanje turističkog prometa između dviju zemalja.

Ministar Misezhnikov naglasio je kako između Hrvatske i Izraela postoji veliki turistički potencijal koji svakako treba dodatno jačati i njegovati jer je Hrvatska sve zanimljivije odredište turistima iz Izraela. Ovu tvrdnju potvrđuju i službeni statistički podatci prema kojima je prošle godine Hrvatsku posjetilo preko 30 tisuća izraelskih turista, dodao je ministar te naglasio kako bi jačanjem promotivnih aktivnosti i prometnih veza, u narednim godinama, broj izraelskih turista u Hrvatskoj mogao biti i znatno veći.

Ministar Misezhnikov je istaknuo kako izraelski gospodarstvenici traže nova tržišta za investicije, stoga će se u budućnosti posebna pozornost posvetiti razmjeni informacija i podataka u svezi uzajamnog ulaganja od strane privatnih ulagatelja, kao i u svezi uvjeta realizacije konkretnih projekata.

Ministar Ostojić upoznao je izraelsku delegaciju s mogućnostima ulaganja u Hrvatsku te predstavio nedavno izrađen Katalog investicija koji sadrži osnovne informacije o turističkim objektima u državnom vlasništvu nad kojima slijedi proces privatizacije.

Oba ministra su se složila kako je produljenje turističke sezone jedan od ključnih ciljeva, a istaknuta je i važnost razmijene znanja i iskustava o turističkoj infrastrukturi te edukacija i trening turističkog osoblja, kako bi došlo do razvoja turizma. Razgovarali su i o mogućnostima razmijenjivanja i uvođenja menadžerskog „know-how-a" u turistička poduzeća obiju zemalja.

Ministri su razgovarali i o mogućnosti susreta hrvatskih i izraelskih predstavnika turističkih agencija i turoperatora koji bi razmijenili iskustva oko kreiranja novih proizvoda kao motiva dolazaka, koji su nezaobilazan čimbenik jačanja razmjene turista.

Na sastanku su uz ministre bili prisutni i pomoćnici ministra Ostojića Želimir Kramarić i Robert Pende, tajnik Kabineta ministra Bernard Zenzerović, izraelski veleposlanik u RH Yosef Amrani, direktor odjela za središnju i južnu Europu u izraleskom ministarstvu turizma Yehuda Shen, savjetnica za političke odnose ministra turizma Talya Keidar te konzul Itai Bar Dov.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 26.06.12. 21:11

Sve za 5%


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika