27.06.2012. / 10:09

Autor: Hina

Kandić:

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Sudsko vijeće odjela za ratne zločine višeg suda u Beogradu osudilo je u utorak prvooptuženog Ljubana Devetaka na 20 godina zatvora dok je preostalih trinaestoro optuženih osuđeno na kazne u trajanju od 4 do 14 godina zatvora

Nataša Kandić (Photo: Zarko Basic/PIXSELL )Nataša Kandić (Photo: Zarko Basic/PIXSELL )Članovi obitelji poginulih iz Lovasa i predstavnici lokalnih vlasti u Lovasu, koji su u utorak u Beogradu nazočili izricanju presude četrnaestorici optuženih za ratni zločin u tom selu u listopadau 1991. godine, bili su razočarani visinom kazni, a srbijanska humanitarna djelatnica Nataša Kandić, koja je neko vrijeme bila zastupnica žrtava, rekla je nakon suđenja kako je neprirodno da se za ratni zločin dobije kazna od samo nekoliko godina zatvora.

Sudsko vijeće odjela za ratne zločine višeg suda u Beogradu osudilo je u utorak prvooptuženog Ljubana Devetaka na 20 godina zatvora dok je preostalih trinaestoro optuženih osuđeno na kazne u trajanju od 4 do 14 godina zatvora.

Članovi obitelji žrtava koji su u beogradskom sudu, zajedno s hrvatskim veleposlanikom u Beogradu Željkom Kuprešakom i načelnikom Lovasa Stjepanom Milasom, nazočili izricanju presude, bili su nezadovoljni visinama izrečenih kazni dosuđenih optuženima.

Predsjednica srbijanske nevladine udruge Fond za humanitarno pravo Nataša Kandić, koja je tijekom suđenja bila jedno vrijeme zastupnica žrtava, za Hinu je kazala kako među članovima obitelji ima nezadovoljnih visinama kazni, te podsjetila da je već prije bilo i onih koje su imali primjedbe na samu optužnicu.

"To su očekivane reakcije, zato što je neprirodno da za ratne zločine netko bude osuđen na šest, sedam, osam ili devet godina, kada znamo da se u postupcima za druga kaznena djela za teška ubojstva ponekada dobijaju kazne u visini od 40 godina zatvora", kazala je Kandić.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
19/3/12

vojvoda, 27.06.12. 10:47

Teška krava !


registracija
30/12/08

csiki, 27.06.12. 16:05

Ako uporedimo prema zlocinu malo je, ali ako uporedimo prema sudstvu RH mnogo je.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 27.06.12. 21:43

to su Srbski -HEROJI--ahhahahahhahahahh


registracija
1/4/07

ulomax, 28.06.12. 08:11

stoku treba na vrbe


registracija
30/9/09

davor12345, 28.06.12. 09:12

JAasno da je premalo! Evo i jednog primjera iz naše kuće! Glava, junak nad junacima, dobio (samo) osam (8) još se buni, pobjegao u inozemstvo, promijenio dosad dva zatvora, plaća zastupnike da se deru u njegovo ime, tzv. deratore. On iz zatvora daje izjave i javno prosuđuje tko je moralan a tko ne.


registracija
28/4/10

Zvonko, 28.06.12. 14:48

davor,
jesi ti tako "budno" pratio slučaj Glave pa sa neupitnom sigurnošću možeš tvrditi da je Glava s punim pravom osuđen za ratni zločin? Jesu ti poznati svi aspekti, kako predistražnih radnji, ispitivanja svjedoka, pritisaka na iste pa do same optužnice?
Evo ti pitanje! Kako to da je Glava osuđen po zapovjednoj odgovornosti a jedan Karl Gorinšek nije po istoj odgovarao za Paulin Dvor, nego su terećeni samo počinitelji??


registracija
30/12/08

csiki, 28.06.12. 16:24

Tko je osudjen u RH Glavas je umesto zatvora na letovanju retki koji su osudjeni pravili decu kuce a neki kao veliki heroj koji ubio vezane zarobljenike u Karlovcu oslobodjento je pravda za ratne zlocine u RH istina uvek zaboravim da je stara tradicija u RH da nehrvate i nekatolike ne racunaju kao ljudsko bice jel tako Zvonko


registracija
10/5/12

psyop, 01.07.12. 11:44

@csiki

stfu, komsija. hvala.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika