27.06.2012. / 13:47

Autor: Nacional.hr

Izraelski turisti produžit će turističku sezonu

„Svakih sto tisuća turista znači i četiri tisuće novih radnih mjesta za Izraelce pa smo se ozbiljno uhvatili izrade turističkog plana", objasnio je Misezhnikov

Izraelski turisti žele posjetiti HrvatskuIzraelski turisti žele posjetiti Hrvatsku"Hrvatska je država turizma, a Izrael država turista jer putujemo tri puta godišnje i upravo je to dobitna kombinacija na zadovoljstvo obiju strana", rekao je veleposlanik države Izrael u RH Nj.E.Yosef Amrani prilikom jučerašnjeg posjeta gospodarske delegacije Izraela Hrvatskoj gospodarskoj komori koju je predvodio izraelski ministar turizma Stas Misezhnikov.

Amrani je naglasio kako su što bolji odnosi s Hrvatskom, i to na svim razinama, dio Izraelskog plana, ali i upozorio kako je krajnje vrijeme da se po tom pitanju nešto i pokrene jer se do sada o tome isključivo pričalo.

Delegacija se sastala i s predsjednikom HGK Nadanom Vidoševićem koji je i otvorio skup te naglasio kako je hrvatski turistički potencijal golem i da možemo ponuditi još više. Amrani je istaknuo kako je za što veći broj izraelskih turista i poboljšanje sezone potreban bolji marketing te da je ministar turizma Stas Misezhnikov danas ovdje prisutan kako bi ponudio ruku prijateljstva.

Ministar Misezhnikov je pak predstavio izraelsku strategiju turizma jer je ta gospodarska grana ondje jedan od ključnih ekonomskih sektora koji stalno raste iako čini svega tri posto BDP-a. „Svakih sto tisuća turista znači i četiri tisuće novih radnih mjesta za Izraelce pa smo se ozbiljno uhvatili izrade turističkog plana", objasnio je Misezhnikov. Izraelci su tako definirali marketinšku strategiju (osim tradicionalnih tržišta Europe i SAD okrenuli su se Indiji, Brazilu, Kini i Rusiji), ulažu u obrazovanje svojih turističkih djelatnika i na kraju, definirali su sebe kao malu zemlju bogate turističke ponude.

Direktorice sektora za turizam HGK Leila Krešić-Jurić na kraju je predstavila Hrvatsku kao turističku destinaciju. Zemlju tisuću otoka, predivne obale i kontinenta, podmorja i zaštićenih UNESCO-vih spomenika. „Hrvatska i Izrael imaju mnoštvo sličnosti pa time i mogućnosti za suradnju, naročito na području kulturnog turizma", istaknula je Krešić-Jurić. kako Osim toga, predstavljena je i ponuda vodećih turističkih proizvoda Hrvatske te ključna strukovna udruženja i udruge kao nositelji turističkog razvoja, čiji je odličan odaziv ovom skupu pokazatelj zanimanja domaćeg turističkog sektora za intenziviranjem suradnje Hrvatske i Izraela.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika