27.06.2012. / 16:06

Autor: Nacional.hr

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Strateško partnerstvo s Microsoftom potvrđuje ambiciju tvrtke Huawei da učvrsti vodeću poziciju na globalnom tržištu pametnih telefona

Novi Huawei imati će Windows 8Novi Huawei imati će Windows 8Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će uređaj proširiti ponudu pametnih telefona kao novi član Huawei Ascend obitelji, što je i sam vrh Huawei ponude, čime će Windows Phone biti dostupan još većem broju korisnika. Huawei je jedan od odabranih proizvođača u svijetu koji će nuditi Windows Phone 8 operativni sustav na svojim pametnim telefonima.

- 2012. se razvija u značajnu godinu za Huawei. Ovu ćemo godinu završiti „velikim praskom" - s predstavljanjem našeg prvog pametnog telefona koji pokreće Windows Phone platforma. Izuzetno se radujemo jačanju partnerstva s Microsoftom koje će nam omogućiti da korisnicima ponudimo veći izbor Huawei pametnih telefona - rekao je Shao Yang, glavni direktor za marketing u tvrtki Huawei Device.

- Veliko je zadovoljstvo poželjeti Huaweiju dobrodošlicu u našu Windows Phone obitelj. Kao jedini uređaj sa „živim pločicama", Windows Phone korisnike povezuje s ljudima i zbivanjima do kojih im je najviše stalo. Zahvaljujući impresivnoj globalnoj prisutnosti Huaweija, moći ćemo ponuditi Windows Phone 8 velikom broju ljudi diljem svijeta - zaključio je Terry Myerson, potpredsjednik grupe Windows Phone u Microsoftu.

Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom najprije će biti dostupan u Europi, Kini i Sjedinjenim Državama, a potom i na drugim tržištima, u sklopu promotivnih aktivnosti u suradnji s vodećim mobilnim operaterima diljem svijeta.

Vezane vijesti

Huawei predstavio svoje uređaje na sajmu Mobile Asia Expo 2012

Huawei predstavio svoje uređaje na sajmu Mobile Asia Expo 2012

Huawei je predstavio verzije mobitela Ascend P1 TD-SCDMA i 2600 mAh XL na sajmu GSMA Mobile Asia Expo 2012 u Šangaju. Ascend P1 TD-SCDMA bit će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika