27.06.2012. / 18:23

Autor: Nacional.hr

CROZ organizira školu programiranja za djecu

U posljednje vrijeme sve je manji interes mladih za IT struku općenito, a posebno za programiranje

Djeca će učiti programirati Djeca će učiti programirati U CROZ-ovom edukacijskom centru Learn@CROZ od 09. do 12. srpnja održat će se informatička radionica „I djeca mogu naučiti programirati!“ namijenjena djeci od 7 do 12 godina. S obzirom na odličan odaziv i zadovoljstvo djece, roditelja i instruktora s prvom radionicom programiranja za djecu koja se održala u vrijeme proljetnih praznika, CROZ je odlučio ponovno organizirati radionicu "I djeca mogu naučiti programirati!" u ljetnom terminu.

Djeca će uz vodstvo predavača imati priliku naučiti izrađivati interaktivne priče, animacije, igre ili glazbu u alatu Scratch koji je nastao na poznatom američkom sveučilištu MIT. Cijena radionice je simbolična (100 kn).

U posljednje vrijeme sve je manji interes mladih za IT struku općenito, a posebno za programiranje. Sve je manje mladih kandidata za posao s razvijenom sposobnošću za rješavanje problema te kreativnošću i željom za suočavanjem s novim izazovima na području informacijskih tehnologija. Upravo zato su u CROZ-u odlučili početi od najmanjih i ovom radionicom potaknuti djecu da shvate važnost matematičkih i računalnih principa, ali i da nauče kreativno razmišljati, sistematično zaključivati kao i raditi u timu.

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 28.06.12. 03:42

Je , Je , Je
...................................
Treba ih programirat
...................................
Dok su josh mali
.....................................
Poslije je kasno


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika