27.06.2012. / 14:27

Autor: Nacional.hr

'Nema više naplaćivanja opomena'

Predstavljajući Prijedlog zakona, ministar financija Slavko Linić rekao je da će se svim poduzetnicima koji imaju porezni dug još jednom produžiti rok u kojem će moći podnijeti zahtjev i uz nisku kamatu refinancirati sve svoje porezne dugove nastale do 31. siječnja ove godine

Radimir ČačićRadimir ČačićVlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva Radimira Čačića, važeći Zakon o javno-privatnom partnerstvu je bio nedovoljno transparentan, a provedba vrlo spora. Novim zakonom omogućit će se brže i efikasnije ugovaranje projekata. Tako se vrijeme izdavanja suglasnosti Ministarstva financija i Agencije za javno-privatno partnerstvo skraćuje sa 180 dana na 30 dana. Nakon toga, sve faze mogu završiti za šest do deset mjeseci, a do sada se to nije moglo ispod 18 mjeseci, kazao je ministar Čačić.

Saboru je upućen i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o mjerama naplate poreznog duga uzrokovanoga gospodarskom krizom. Predstavljajući Prijedlog zakona, ministar financija Slavko Linić rekao je da će se svim poduzetnicima koji imaju porezni dug još jednom produžiti rok u kojem će moći podnijeti zahtjev i uz nisku kamatu refinancirati sve svoje porezne dugove nastale do 31. siječnja ove godine. Produljujemo samo rokove prijave, a na ovaj način će svi oni koji su dužni imati priliku reprogramirati svoje obaveze, kazao je ministar.

Raspravljalo se i o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača. Ono što je najzanimljivije za široku javnost je da se opomene za naplatu dospjelih, a nenaplaćenih potraživanja trgovaca ne mogu naplaćivati, kazao je ministar gospodarstva Čačić obrazlažući ovaj Prijedlog zakona.

Između ostalog, Vlada je Saboru uputila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udomiteljstvu. Ovaj Zakon olakšava dobivanje licenci i dozvola te smanjuje razvojno obrazovanje, kazala je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te dodala kako Zakon obvezuje i na jednu sustavnu edukaciju i kontinuiranu potporu onima koji se bave udomiteljstvom.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 27.06.12. 16:44

Sada su na naredu Javni bilježnici, najveće ljigavo smeće u HR. Te budale naplačuju udaranje nekakvih primitivnih pečata na bezvezne dokumente u praksi koju nisam vidjela nigdje u svijetu. Pri tome zarađuju kao sveučilišni profesori i liječnici.

Pored odvjetnika, javni bilježnici su najodvratnija služba u HR.

99.99% ljudi u HR mrze javne bilježnike kao nepotrebnu profesiju, sramota HR sramosuđa. Potpuno sam sigurna da javni bilježnici ne vole javne bilježnike.


registracija
6/4/12

elem, 27.06.12. 20:57

Najveći problem je u tome da javni bilježnici ovjeravaju potpise, ugovore i svašta nešta a kada dođete na sud to nije vjerodostojan dokumenat. Naime, strana koja je dužna platiti dug, tj. odvjetnik koji zastupa dužnika osporava potpise, dakle i rad javnog bilježnika. Čemu onda služe javni bilježnici?


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 27.06.12. 21:04

@elem, ja sam cak cula, neznam da je tocno, da javni biljeznik i ne treba procitati dokument, vec smao ovjeriti taj dokument kao postojeci. Ja sam ovjeravala neke dokumente kod javnih biljenzika i sigurna sam da ih nisu procitali niti razumijeli.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 27.06.12. 21:05

u svakom slucaju HR sramosude je jedno od najgorih u svijetu, ustavni sud nam je sramota, korupcija je ogromna, tako da bez obzira ne bilo koja strucna misljenja, mozemo slobodno reci da javni biljeznici ne sluze nicemu.

ne samo da ne sluze nicemu, vec zapravo cine stetu.


registracija
6/4/12

elem, 27.06.12. 21:24

Da bi mogao otvoriti javno-bilježnički ured bilo je potrebna samo dobra špaga. Nametali su se love ko pljeve. U roku godinu dana (ono što je bilo vidljivo) kupljeno: lokal. bolji auto. O garderobi da ne govorim bit će dovoljno ako kažem da je jedna majica koštala oko 3.000,00 kuna. Baš bi bilo zgodno vidjeti koliko su poreza na dobit platili svih ovih godina.


registracija
27/8/09

Lujo1, 27.06.12. 22:53

E, jake li odluke!


registracija
3/9/10

vasiona55, 28.06.12. 06:02

Kad ste već kod javnih bilježnika. Zakazali su mi ostavinsku raspravu u JB uredu u Gajnicama. Taj je ured bio toliko zmazan, u WC je stajala najveća moguća vreća puna smeća, zidovi zmazani, podovi zmazani, prozori zmazani, hrpe dokumentacije po podovima...fuj. Mislila sam da je to zbog lokacije ne baš blizu centra grada, no neko vrijeme nakon toga bila sam u JB uredu na vrh Petrinjske, nekih par desetaka koraka od Trga bana Jelačića. To trebate vidjeti! Ne samo da je ured zmazan, ofucan, nego se iz razvodne kutije "razvodi" desetine žica koje vam gledaju iznad glave u čekaonici. I to sve ne u nekoj vukojebini već u metropoli. Zar ne postoje nikakvi standardi, neki higijenski minimumi koje trebaju zadovoljiti javnobilježnički uredi? Ako smo već masno platili neke pristojbe, mislim da je u redu da to platimo u čistom uredu, a ne u svinjcu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika