27.06.2012. / 14:50

Autor: Hina

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio je danas da je temeljem sigurnosne procjene vlada ukinula zaštitu bivšem predsjedniku Hrvatskoga sabora Luki Bebiću, a ostaje za bivšu premijerku Jadranku Kosor i bivšeg ministra policije Tomislava Karamarka.

Luka BebićLuka BebićMinistar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio je danas da je temeljem sigurnosne procjene vlada ukinula zaštitu bivšem predsjedniku Hrvatskoga sabora Luki Bebiću, a ostaje za bivšu premijerku Jadranku Kosor i bivšeg ministra policije Tomislava Karamarka.

"Temeljem sigurnosne procjene za Luku Bebića više nema zaštite, to je sve što mogu reći", kazao je Ostojić novinarima nakon sjednice vlade.

Na upit zašto zaštita ostaje za Kosor i Karamarka, rekao je da je vlada donijela odluku temeljem prijedloga Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi na kojem je utvrđeno da se odluka donosi samo za Bebića.

Upitan znači li to da je za Kosor i Karamarka procijenjeno da su sigurnosno ugroženi, Ostojić je odgovorio: "To ste vi rekli, a ja kažem da je vlada donijela odluku danas samo za skidanje zaštite Luki Bebiću. U ovom trenutku sigurnosna procjena je takva da nije donesena odluka o skidanju zaštite za Kosor i Karamarka".

Na ponovljeni upit prijeti li se Kosor i Karamarku, rekao je: "Ja nisam rekao da se prijeti, rekao sam da je sigurnosna procjena takva da nema razloga još za skidanje takve zaštite".

Sigurnosna procjena ponovno će biti ažurirana u listopadu, a nadam se da će se ostvariti isto što i za Luku Bebića, da neće biti potrebe za tim, dodao je Ostojić.

Potvrdio i da je novog glavnog ravnatelja policije Vladu Dominića unaprijedio za jedan stupanj u zvanje glavnog policijskog savjetnika.

Glavni policijski savjetnik postao je mojom odlukom, a prije toga bio je policijski savjetnik, a u policiji je 28 godina, rekao je Ostojić i naglasio da je odluku donio sukladno zakonskim ovlastima da ministar može dodijeliti jednu stepenicu više.

Ostojić vjeruje da će već vrlo brzo, tijekom srpnja, biti završen postupak raspoređivanja policijskih službenika unutar sustava.

Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika policije i sindikata, temeljem internog oglasa, glavnom ravnatelju policije predlaže načelnike policijskih uprava koje onda, na prijedlog glavnog ravnatelja, imenuje ministar unutarnjih poslova. Načelnike policijskih postaja, po istom postupku imenuje glavni ravnatelj policije na prijedlog načelnika policijskih uprava.

"Vjerujem da će taj dio posla biti vrlo brzo napravljen, tijekom sedmog mjeseca. I time onda završava kompletno raspoređivanje policijskih službenika unutar sustava", kazao je Ostojić.

Odbacio je ocjene da je policija reagirala na nedavni napad na lezbijski par u Zagrebu tek nakon napisa u medijima i rekao kako je netočan bilo koji navod da policija ne postupa. "Napravit ćemo sve da se slučaj riješi. Policija neka riješi i nađe počinitelje", rekao je.

Nije htio komentirati izjavu premijera Zorana Milanovića da je nesreća prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića u Mađarskoj etički neutralna. Kazao je kako je on još kad se ta nesreća dogodila rekao kako bi, da se njemu dogodila, to bio kraj njegove političke karijere.

"To je moj osobni stav i ne želim nikome drugome govoriti da se mora tako ponašati, ali to je od čovjeka do čovjeka. Ne mogu govoriti u ime premijera, jednako tako ne želim otežavati situaciju gospodinu Čačiću, rekao sam što ja mislim", kazao je Ostojić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 27.06.12. 18:46

Sve sto je Sanader pokrao nije nadeno. Pitanje je gdje se to moze skrivati. Kako su dosadasnje istrage pokazale najvejerovatnije je kod Sanaderovih prijatelja.

Stara jugokomunjara Luka Bebic, bi prodao i izdao vlastitu mater da mu to ide od koristi. Luka nije dao jamcevinu za Sanadera jer mu je sanader prijatelj. Luka je dao jamcevinu jer je Sanader kod njega pohranio vrijednosti koje daleko prelaze jamcevinu.


registracija
12/12/10

Klarens, 28.06.12. 03:50

Alo, Alo
................................
Stani malo
..........................................
SVI do jednog su bili i ostali
.................................
KOMUNISTI
..................................
$$$$$$$$$$$$$$$$
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
KPJ !!!!!!
.........................................
NIKAD nisu prestali djelovat
.........................................
Preshli su u "ILEGALU"
.........................................
Djeluju po chelijama od 1991
.........................................
I sad si vi sitnozubci pjevajte
........................................
Budi se Istok i Zapad


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika