27.06.2012. / 16:24

Autor: Tanja Simić

Exit u romantičnom ambijentu

„Ovo je prvi put da Exitove Ljetne noći u Muzeju za umjetnost i obrt idu u dva dijela", rekao je na pres konferenciji u srijedu u MuO umjetnički ravnatelj, redatelj i utemeljitelj Exita Matko Raguž.

Ovog ljeta, treće godine za redom, Teatar Exit iz Ilice od četvrtka 28. lipnja seli u romantičan eksterijer zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt. Tamo će se praktički tijekom cijelog srpnja te krajem kolovoza i početkom rujna održavati Exitove hit predstave, dva zanimljiva gostovanja te jedna atraktivna premijera. CABAres CABArei, Kontrabas, Kako misliš mene nema!? i SHAKEspeare na EXit samo su neka od zvučnih i nagrađivanih predstava tog uspješnog privatnog kazališta, pored kojih će se na terasi Muzeja za umjetnost i obrt moći vidjeti i dvije predstave jednog od trenutno najatraktivnijih malih kazališta Velike Britanije „Theatre Ad Infinitum" iz Londona. „Ovo je prvi put da Exitove Ljetne noći u Muzeju za umjetnost i obrt idu u dva dijela", rekao je na pres konferenciji u srijedu u MuO umjetnički ravnatelj, redatelj i utemeljitelj Exita Matko Raguž.

Najavio je 12 naslova i 23 izvedbe na repertoaru ljetnog programa, posebno naglasivši prošlogodišnji zagrebački uspjeh britanskog kazališta Theatre Ad Infinitum i njihove predstave Odyssey te jednako dobre očekivane reakcije od ovogodišnje njihove predstave Translunar Paradise. Sama Exitova premijera, koju mnogi s iščekivanjem očekuju, najavljena je za 12. srpnja. Riječ je o za Exitove pojmove poprilično velikoj predstavi od 10-ak glumaca i glazbenika, čija koncepcija neizbježno asocira na popularne Kauboje. Također u režiji Saše Anočića, koji je i autor teksta te u predstavi i glumi, predstava ponovno govori o jednom bendu, ali ovaj put iz druge perspektive. „Bend nije nastavak Kauboja", naglasio je na pres konferenciji Exitovih ljetnih noći glumac iz predstave Bend Jerko Marčić. „Formom je doduše slična, ali ako Kauboji govore o uspjehu, Bend govori o tome da je važnije baviti se nečime bez obzira na konačan ishod.

Glavno da se stvara, uspjeh je sporedan", rekao je. Saša Anočić, Matija Antolić, Tvrtko Jurić, Damir Klemenić, Marina Lamot, Tihana lazović, Mateja Majerle, Jerko Marčić, Nera Stipičević i Neven Šverko čine glumačko-muzičku ekipu novog potencijalnog Exitovog hita koji - ako je suditi po ogromnom uspjehu Kauboja - ne može podbaciti. Cijene karata za većinu predstava biti će u slobodnoj prodaji 60 kuna, dok će one za gostovanja te za predstavu Bend iznositi 80 kuna. Za grupne dolaske iznad 20 ljudi popust iznosi 20 posto, a u slučaju kiše predstave se neće otkazivati već će se s pola sata zakašnjenja održavati u prostorijama Teatra Exit.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika