28.06.2012. / 10:06

Autor: Hina

Hollande:

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

"Danas, dan uoči važne sjednice Europskog vijeća, već smo obavili dio posla. Postigli smo napredak, napose što se tiče rasta, teme brojnih rasprava što su dale rezultata. Europsko vijeće će odlučiti o tome", rekao je Hollande ispred ulaza u Elizejsku palaču

ArhivaArhivaFrancuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku kancelarku Angelu Merkel dan uoči europskog summita koji se smatra presudnim za budućnost eurozone.

"Dan uoči važne sjednice Europskog vijeća, već smo obavili dio posla. Postigli smo napredak, napose što se tiče rasta, teme brojnih rasprava što su dale rezultata. Europsko vijeće će odlučiti o tome", rekao je Hollande ispred ulaza u Elizejsku palaču.

"Također smo svjesni da moramo donijeti mjere za financijsku stabilnost i oboje želimo osnažiti gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju kako bismo ostvarili integraciju i solidarnost, integraciju koliko je nužno, a solidarnost koliko je moguće", dodao je.

"Stanje je ozbiljno, imamo obvezu izgradnje Europe koja će sutra biti snažna i stabilna", rekla je Merkel pred novinarima.

"Postigli smo znatan pomak u vezi s ugovorom o rastu, nadam se da će se on sutra moći prihvatiti", dodala je kancelarka, "treba nam više Europe, treba nam Europa koja funkcionira, tržišta to očekuju, treba nam Europa čiji će se članovi međusobno pomagati", kazala je.

Nakon izjava, predsjednik i kancelarka su se uputili u vrt Elizejske palače gdje su nastavili razgovor koji je trajao petnaestak minuta, a zatim su imali zajedničku večeru, priopćeno je iz ureda francuskog predsjednika.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 29.06.12. 10:12

Možda bi proglašenje diktature bankara bio put ka rješenju? Šala mala, ali se ide na to. reforma.forumhr.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika