28.06.2012. / 12:19

Autor: Nacional.hr

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Trend porasta novozaposlenih vidljiv je posebice od travnja kada je zaposleno više od 3,5 tisuće ljudi, a u svibnju je zaposleno gotovo 4 tisuće novih radnika

Veljko OstojićVeljko OstojićPrema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od čak 61,2% od ukupno novozaposlenih, što je ujedno rast od 13,7% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Broj zaposlenih sezonaca u turizmu od siječnja do svibnja ove godine iznosi 6,7 tisuća, što čini udio od čak 66% ukupno zaposlenih sezonaca. „Ove brojke još su jedan dokaz kako je i u ovim izazovnim vremenima turizam ne samo pokretač gospodarstva, već i generator ukupnog zapošljavanja", ističe ministar turizma Veljko Ostojić.

Razdoblje od siječnja do svibnja 2012. bilježi brojku od ukupno 9.724 osobe novozaposlene u turističkom sektoru 2012., od čega je 6.650 sezonski zaposlenih radnika, 443 osobe na određeno vrijeme te 2.631 zaposlenih na neodređeno vrijeme. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, to je povećanje od 13,7% novozaposlenih radnika u turističkom sektoru. Udjel novozaposlenih radnika u turističkom sektoru u ukupno zaposlenima u navedenom razdoblju je čak 61,2%, od čega je udjel sezonskih radnika u turističkom sektoru u ukupno zaposlenim sezonskim radnicima čak 66%.

Trend porasta novozaposlenih vidljiv je posebice od travnja kada je zaposleno više od 3,5 tisuće ljudi, a u svibnju je zaposleno gotovo 4 tisuće novih radnika.

„Velika su očekivanja od turizma posebice za ovu sezonu. Pažljivom pripremom sezone i dobrom suradnjom s privatnim i javnim sektorom dali smo dobre temelje, stoga sam vrlo optimističan. Upravo na ljudima koji su zaposleni u turizmu je odgovornost da reliziramo zacrtane ciljeve, a to su, prije svega, zadovoljni gosti. Moramo se potruditi da gosti iskuse Hrvatsku onakvu kakva jest - zemlja dobrih domaćina.", naglašava Ostojić.

Vezane vijesti

U Hrvatsku na more, u Tajland po seks

U Hrvatsku na more, u Tajland po seks

Hrvatsku očekuje odlična turistička sezona, barem što se tiče njemačkih gostiju. Turističke agencije napominju da će broj Nijemaca na Jadranu osjetno… Više

Komentari

registracija
26/2/12

okvardz, 02.07.12. 09:27

I OVI SAMO SEBE HVALISAJU. A GDJE JE ISTINA MOJ MINISTRE. TAKVIH KAO TI IMA JAKO PUUUNO.. SVAKOGA SA ULICE MOŽ POKUPIT DA BUDE MINISTAR. NARAVNO AKO ŽELI.


registracija
26/2/12

okvardz, 02.07.12. 09:28

ovi isti kao hdz. što je rh bogu zgriješila. što su hrvati kažnjeni. valjda je adam bio hrvat.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika