28.06.2012. / 15:06

Autor: Nacional.hr

'Povezivanje je ključ uspjeha'

1700 izvršnih direktora iz cijelog svijeta sudjelovalo je u IBM-ovom globalnom istraživanju IBM CEO STUDY 2012

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je rasprava te su razmijenjena mišljenja o rezultatima istraživanja „IBM CEO Study 2012".

Cilj ovog okruglog stola bio je dobiti odgovore na pitanja kako izvršni direktori tvrtki odgovaraju na sve veću složenost međusobno povezanih organizacija, tržišta, društava i vlada te koje promjene planiraju poduzeti unutar svojih tvrtki kako bi prevladali te složenosti kao i na što će se usredotočiti kako bi ostvarili kompetitivnu razliku imajući u vidu buduće članstvo Hrvatske u Europskoj uniji te izazovno gospodarsko okruženje u kojem se Hrvatska nalazi.

Najnovije istraživanje „IBM CEO Study 2012" koje je provela tvrtka IBM među više od 1,700 izvršnih direktora iz 18 industrija i 64 zemlje širom svijeta, uključujući i izvršne direktore hrvatskih tvrtki, pokazalo je da su izvršni direktori odmah i izravno ukazali na tehnologiju kao na čimbenik za koji vjeruju da će u najvećoj mjeri izmijeniti poslovanje njihovih tvrtki.

Predstavljajući rezultate istraživanja „IBM CEO Study 2012" predsjednik Uprave tvrtke IBM Hrvatska, Krešo Perica izjavio je: „Najveći utjecaj na poslovanje tvrtki imati će tehnologije kojima se ljudi povezuju. Naša sposobnost stvaranja veza raste vrtoglavom brzinom što predstavlja veliku priliku, ali i veliki rizik. Društveni mediji, kolektivna inteligencija i analiza velike količine podataka koji nastaju u tim interakcijama brzo postaju čimbenik koji može ili unaprijediti ili uništiti poslovanje, koji može povećati produktivnost i zadovoljstvo zaposlenika i biti alat kojim se ugađa korisnicima.

Hrvatska gospodarska komora, jedan od domaćina okrugloga stola, na čelu s direktoricom Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj HGK, mr. sc. Tajanom Kesić-Šapić, na samom početku predavanja je prisutne upoznala sa radom i uslugama tog novoosnovanog Centra pri HGK. Također, istaknula je da su najvažniji izvori za rast nacionalnih gospodarstava diljem svijeta ulaganje u IT i Internet. Europska mala i srednja poduzeća rastu dva do tri puta brže otkad su počeli primjenjivati digitalnu tehnologiju. Osim ulaganje u tehnologiju vrlo je bitna i edukacija.

„Hrvatska gospodarska komora velike napore ulaže kako bi pomogla malim i srednjim poduzetnicima upravo u segmentu edukacije, stručnog usavršavanja, istraživanju potreba za edukacijom, a sukladno tome predlaganju edukativnih programa i kreiranju kurikuluma za buduće nove poduzetnike. Isto tako HGK je suosnivač Regionalnog centra za poduzetničko učenje za zemlje Jugoistočne Europe koji predstavlja platformu za učenje poduzetničkih vještina", izjavila je Tajana Kesić-Šapić.

Sudionici okruglog stola složili su se da tehnologije dovode do novog načina povezivanja sa zaposlenicima i među zaposlenicima, korisnicima i partnerima. Međutim, povezivost se ne može promatrati samo kao neka nova konkurentska prednost tvrtke jer ona sama po sebi nije ništa posebno. Silosi, jednosmjerna komunikacija odozgora prema dolje obilježja su prošlosti. Svi aspekti današnje uspješne tvrtke sve se više temelje na uključivanju, timskom radu i transparentnosti.

„Izvršni direktori se znaju prilagoditi tehnološkim preobrazbama, no ono što je drukčije u našem dobu sveopće povezanosti je način na koji tehnologija prožima sve aspekte poslovanja, kako temeljito preoblikuje samu dinamiku poslovanja, kako angažira korisnike i kako djeluje na sam proces inovacije", zaključio je Krešo Perica.

Uz organizatore (HGK i IBM Hrvatska) na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici tvrtki: SAP, Hypo Alpe-Adria-Bank, PepsiCo, Karlovačka pivovara, Lenovo, Galeb i Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM).

Vezane vijesti

U hrvatskom gospodarstvu "pada sve što ne treba padati"

U hrvatskom gospodarstvu "pada sve što ne treba padati"

"Hrvatska vlada stalno najavljuje reforme, ali nikako da ih počne i provoditi!" - smatraju poslodavci. Ali ne postoji niti sloga treba li u pomoć… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika