Objavljeno u Nacionalu br. 380, 2002-02-25

Autor: Sandra Milković

USPJEŠAN STAR NACIONALOVE AKCIJE

Stižu prve prijave za Top stipendije

Silvija Crnić, višestruko nagrađivana studentica 4. godine Ekonomskog fakultetaSilvija Crnić, višestruko nagrađivana studentica 4. godine Ekonomskog fakulteta“TOP STIPENDIJA ZA TOP STUDENTE” – AKCIJA S KOJOM SVI DOBIVAJU
Akcija bez presedana – “Top stipendija za top studente” – kojom će se nagraditi 25 najboljih studenata sa čak 1.000.000 kuna, u tijeku je već skoro četiri tjedna. Nacional, VIPnet, Erste&Steiermarkische banka, Ina, Ingra i Podravka, kao organizatori akcije, institucije su koje su prepoznale ulaganje u znanje kao osnovu svakog razvoja ne samo pojedinaca već čitave Hrvatske. Prošlogodišnja akcija je pokazala da u Hrvatskoj postoji iznenađujući broj odličnih studenata čije je studiranje, međutim, otežano zbog loše materijalne situacije. Cilj ove akcije je, stoga, olakšati studentima proces obrazovanja i motivirati ih da postižu što bolje rezultate jer će svi odlični studenti samom činjenicom da su se prijavili dobiti uglednu preporuku koja neće proći nezapaženo. Naime, postoje odjeli u tvrtkama koje su i omogućile ovu akciju u koje će s popisa biti pozvani najambiciozniji kandidati da se uključe u rad. Dakle, svi su na dobitku! Šanse za osvajanje ove prestižne stipendije u iznosu od 40.000 kuna pružaju se i studentima koji možda nemaju izvanredan prosjek ali zato posjeduju niz drugih osobina i sposobnosti. Stoga je u akciji predviđena mogućnost osvajanja stipendije glasanjem za kandidate putem posebnih kupona koji će biti objavljivani u tjedniku Nacional od 1. travnja.
U redakciju Nacionala svakodnevno pristižu nove prijave. Jedna od studentica koja je već aplicirala za natječaj, Silvija Crnić iz Crikvenice, studentica je četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i ujedno demonstrator na katedri za Demografiju. Osim što je izvrstan student, zbog čega je 2002. godine osvojila Dekanovu nagradu, dobitnica je i prestižne 2. nagrade Zaklade Hanžeković u studentskoj kategoriji za rad “Index zakonske zaštite zaposlenja u Hrvatskoj i međunarodna usporedba” koji je objavljen u časopisu Instituta za javne financije. Položila je ispit “Pravo i politika EU” u sklopu ljetne škole o europskim integracijama, održane u Alpbachu (Austrija) 2002. godine te se aktivno služi sa čak tri jezika: engleskim, njemačkim i talijanskim. Do sada je osvajala mnoge stipendije uključivši i stipendiju Sveučilišta u Zagrebu.
“S obzirom da po završetku studija namjeravam upisati poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i s obzirom da moja obitelj nije u stanju financirati tu moju želju, odlučila sam se prijaviti za Top stipendiju koju bi, ukoliko je osvojim, potrošila upravo na tu namjenu. Područje kojim se namjeravam baviti u životu je makroekonomija. Voljela bih ostati u Hrvatskoj. Mislim da ovdje ima dovoljno šansi za mladog čovjeka koji želi raditi. Ne mislim da je u inozemstvu bolje iako mnogi po završetku studija nepovratno odlaze. Smatram da će ovakve stipendije uvelike pridonijeti smanjenju tog negativnog trenda i time omogućiti budućim mladim stručnjacima da Hrvatsku izvuku iz krize”, kaže Silvija.

RADIO POSTAJE KOJE POTPOMAŽU AKCIJU «TOP STIPENDIJA ZA TOP STUDENTE»:Otvoreni Radio, Radio Dalmacija – Split, Radio 057-Zadar, Zagrebački Radio, Radio 101,
Narodni Radio, Megamix Hvar, Radio Koprivnica, Radio Maestral, Radio Korčula, Radio Samobor, Radio 1, Radio Vis, Radio Val – Vela Luka, Radio Sisak, Radio Rijeka, Radio Split,
Radio Varaždin, Radio Brod, Gradski radio Osijek, Radio Cibona , Radio Knin, Radio Zelina

Pravila za sudjelovanje u natječaju ‘Top stipendija za top studente’ ·
Svaki kandidat koji želi sudjelovati u natječaju mora imati status redovitog ili izvanrednog studenta jednog od hrvatskih sveučilišta.
· Svaki prijavljeni student je najkasnije do 28. ožujka 2003. dužan priložiti slijedeće: – natječajni kupon koji izlazi u tjedniku Nacional od 4. veljače 2003. do 25. ožujka 2003. – prijavu za dodjelu «TOP stipendija za TOP studente» koja se može pronaći na Internet siteu www.nacional.hr ili dobiti u referadi matičnog fakulteta, a koja sadrži podatke o studentu, studiju, tijeku studija. – prijepis ocjena sa svih godina studija ovjeren u studentskoj referadi. – kratku biografiju – fotografiju.
· Sve informacije o eventualnom sudjelovanju u nekim projektima, pisanim radovima koji su mu objavljeni (stručni radovi, članci, pjesme, knjige), kao i nagradama koje su eventualno već osvojili na područjima uz koja namjeravaju vezati svoju poslovnu budućnost ovjerene kod odgovarajućih institucija također su dobrodošle i koristit će se prilikom odabira.
· Prijave se šalju na adresu: Tjednik Nacional – ‘Top stipendija za top studente’, Vlaška 40, 10000 Zagreb.
Sve uvjete koje studenti moraju zadovoljavati kako bi se prijavili te popis dokumentacije i informacije o projektu potražite na stranicama tjednika Nacional www.nacional.hr ili u redakciji Nacionala, Vlaška 40, 10000 Zagreb, tel. 01/4896600, fax. 01/4814393, e-mail: sandra.milkovic@nacional.hr

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika