Objavljeno u Nacionalu br. 451, 2004-06-06

Autor: Marko Stojaković

TOP STIPENDIJA ZA TOP STUDENTE

Izbor 25 stipendista u srijedu u 'Sheratonu'

...

"Pravnicima ću, ako će biti potrebno, s povjerenjem dopustiti da vode moju brakorazvodnu parnicu"."Pravnicima ću, ako će biti potrebno, s povjerenjem dopustiti da vode moju brakorazvodnu parnicu".U srijedu 7.srpnja održava se svečana dodjela Top stipendija. Stipendije u vrijednosti 1.000.000 kuna primit će 25 studenata koje će im uručiti predstavnici Vipneta, Ingre, Podravke, Ine i Diners Cluba. Stipendije će se isplaćivati u akademskoj godini 2004./2005. Svečanoj dodjeli prisustvovat će predsjednik republike Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader, ministar Dragan Primorac, rektori i prorektori hrvatskih sveučilišta, predstavnici saborskih odbora, dekani, predstavnici partnera projekta, 100 najboljih studenata prijavljenih za Top stipendiju i mnogi drugi svečani uzvanici. U idućem broju Nacionala bit će predstavljeni dobitnici 25 stipendija. Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svima koji su pomagali akciju Top stipendija za Top studente 2004.

Članovi stipendijske komisije akcije Top stipendija za Top studente 2004.

Milena Sakoman, dipl.ing, INA d. d. Zagreb, Sektor za upravljanje ljudskim resursima
Javnost je prepoznala akciju ne kao još jedan promidžbeni čin, već kao akciju koja mijenja živote. Zato nam je čast i ove godine sudjelovati u natječaju u kojem će biti dodijeljeno još 25 stipendija u vrijednosti 40.000 kuna. Prošle godine dobili smo uglednog strateškog partnera i zajedno s njim krećemo u daljnje restrukturiranje, modernizaciju, daljnja istraživanja i stvaranje dobre pozicije na srednjoeuropskom tržištu. Da bismo ih što bolje pripremili za budućnost, ulažemo više od 30 milijuna kuna godišnje u njihovu izobrazbu. Surađujemo s brojnim fakultetima, znanstvenostručnim institucijama, školama stranih jezika, školama informatičkog opismenjivanja.

Marko Ranilović, Podravka d.d., Pomoćnik izvršnog direktora za ljudske potencijale

Sudjelovanje Podravke kao višegodišnjeg partnera Nacionalove akcije Top stipendije za Top studente dokazuje stratešku orijentiranost kompanije prema ulaganju u znanje kao najvredniju imovinu svakog pojedinca ali i organizaciju u kojima takvi pojedinci rade. U jesen ove godine zaživjet će i tvornička Zaklada prof. Zlate Bart, koja nosi ime najpoznatije Podravkine zaposlenice, izumiteljice Vegete. Svrha te zaklade je stipendiranje nadarenih studenata završnih godina dodiplomskih i poslijediplomskih studija.

Andrea Kunšt, VIPnet d.o.o., rukovoditeljica Marketing komunikacija

Stil poslovanja kakav je VIPnet razvio i kakav primjenjuje podrazumijeva upravo to – stalno birati najbolje od najboljega, za korisnike, partnere i zaposlenike. VIPnet je danas jedna od deset najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj i ujedno jedan od najpoželjnijih poslodavaca. Od naših zaposlenika, a riječ je o ljudima čija je prosječna dob 30 godina, očekujemo entuzijazam, inovativnosti, znanje, visoke rezultate. Isti ti kriteriji vodili su me i u izboru najboljih studenata za Top stipendiju.

Robert Bajruši, Nacional, zamjenik glavne urednice

Raduje me da ću , recimo, 2015. bez straha uživati u vožnji brodovima koje će konstruirati neki među njima, a liječnicima sa sigurnošću dozvoljavati da mi naprave sve što se inače radi pedesetogodišnjacima. Pravnicima ću, ako će biti potrebno, s povjerenjem dopustiti da vode moju brakorazvodnu parnicu. Svesrdno se nadam da će mi neki od budućih uspješnih bankara nakon svega, sjećajući se dobrih ljudi u komisiji, dodijeliti i nekakav kredit s nižom kamatnom stopom

Sandra Obuljen, Ingra d.d., tajnica Uprave

Hvalevrijedna akcija Nacionala pokazala je da mlade generacije sve više cijene svoje znanje, ali i ocjene kao mjerilo tog znanja te da ulažu sve više osobnog angažmana u postizanje rezultata. Osobna mi je želja da što veći broj tvrtki prepozna kvalitetu ove akcije i pridruži joj se te da se na taj način poveća fond stipendija. Čestitam Nacionalu na još jednoj uspješnoj akciji i, naravno, top studentima – dobitnicima stipendija čije će nam ozareno lice potvrditi da smo i ovaj put dobro obavili posao.

Zdenka Tomić, Diners Club Adriatic d.d., direktorica Sektora pravnih poslova

Upravo su ljudski potencijali jedna od najvećih vrijednosti svake kompanije. Zato je nužno na vrijeme prepoznati mlade i kvalitetne ljude te ulagati u njih kako bi svojim vrijednostima podigli konkurentnost hrvatskih kompanija i gospodarstva u cjelini. U tom smislu za Diners nije bilo dileme treba li podržati akciju Nacionala. Bilo bi nam drago da se i druge hrvatske kompanije uključe u ovu akciju. Upravo smo za potrebe studenata, kako bismo olakšali njima i njihovim roditeljima financiranje tijekom studija, razvili posebnu karticu. Diners Club Studentska kartica jedinstvena je među kreditnim karticama. To je osnovna kartica s međunarodnom valjanošću koja studentima hrvatskih sveučilišta omogućuje korištenje svih pogodnosti Diners Cluba u zemlji i svijetu.

Vezane vijesti

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika