Objavljeno u Nacionalu br. 328, 2002-02-26

Autor: Tonko Vulić

Trend

Kultne naočale Mikli

Trend

Kultne naočale Mikli

Naočale s potpisom Alaina Miklija, kultnog francuskog dizajnera naočala, svojim izgledom kao da iskaču s polica ekskluzivnih optičarskih radnji u kojima se mogu kupiti. Sive naočale s perforiranim metalnim držačima iz najnovije kolekcije za 2002. istodobno su provokativne, arogantne, avangardne i bezvremene. Alain Mikli svoje je prve naočale lansirao 1978. kao odgovor na, po njemu, nemaštovite naočale iz tog razdoblja. Svaki je Miklijev model jedinstven i neponovljiv, jer slavni dizajner smatra da svaki muškarac i žena trebaju pomno odabrati oblik naočala koji pristaje njihovu licu u boji okvira koja odgovara njihovoj osobnosti. Zbog toga se Mikli naočale proizvode u malim serijama, a mnogi ih nazivaju “naočalama da se gleda i da se bude viđen”.
cijena: 2200 kn
adresa: Majstorska optika Vitrum, Masarykova 12, Zagreb

Vina odlikovana srebrom

Na upravo završenom sajmu vina u Parizu Vinaliies 2002, traminac i sauvignon iz podruma Mladina, u konkurenciji 2000 vina iz svih dijelova svijeta, osvojili su srebrne nagrade za kvalitetu. Proizvodnja visokokvalitetnih vina u podrumu Mladina, što se nalazi u sklopu poduzeća Jamnica, rezultirala je brojnim nagradama i na drugim najpoznatijim svjetskim sajmovima vina. Na prošlogodišnjem veronskom sajmu vinaly sauvignon i graševina nagrađeni priznanjem Gran Menzione, a na ljubljanskom sajmu Mladinin je traminac uz zlatnu medalju osvojio laskavu titulu prvaka države. Podrum Mladina smješten je na obroncima Pleševice, a tik do njega nalaze se vinogradi na kojima se uzgajaju bijele sorte od kojih se rade rajnski rizling, bijeli i sivi pinot, chardonnay, sauvignon, muškat otonel i graševina.
cijena 39 kn
adresa: trgovine, supermarketi i vinoteke

Revolucionarni Apple iMac

Najnoviji Appleov kompjutor iMac svojim je revolucionarnim dizajnom izazvao pozornost diljem svijeta. Kompjutorski hardware smješten je u postolju veličine polovice košarkaške lopte dok se LCD monitor nalazi na metalnoj ruci koja omogućava trenutačno postavljanje ekrana u bilo koju poziciju. Pogoni ga G4 procesor od 800 MHz, ima ugrađen DVD snimač koji snima diskove kompatibilne s većinom DVD playera, 256 MB RAM memorije, a opremljen je i sa 60 GB Ultra Ata hard diskom. S novim iMacom dobiva se i dosta softwarea, dva operativna sustava MacOS X i MacOS 9, glazbeni program iTunes. Zasad su u Hrvatskoj samo dva iMaca, od kojih je jedan u Nacionalovoj redakciji, dok će široj javnosti ovaj kompjutor biti predstavljen 4. ožujka u zagrebačkom kazalištu Komedija.
cijena: 18.750 kn + PDV
adresa: Powercom 2000, Samoborska bb, Sveta Nedelja, tel.: 01 / 33 22 666

Nova E-klasa

Nakon 48 mjeseci razvoja i ispitivanja novi je Mercedes E-klase prikazan na autosalonu u Bruxellesu, a sredinom ožujka pojavit će se i u autosalonima diljem Europe. Dizajn nove E-klase nastavlja se na elegantne linije prethodne serije, ali je naglašen dinamičan karakter limuzine koja djeluje elegantnije i više sportski. Pionirski noviteti koje nudi novi Mercedes E-klase su kočni sustav nazvan Sensotronic Brake Control koji zajedno s programom elektronske uspostave stabilnosti (ESP) osigurava maksimalnu sigurnost upravljanja, višekonturna sjedala koja se automatski prilagođavaju trenutačnoj situaciji u vožnji te poboljšani Airmatic DC zračni ovjes za iznimnu udobnost vožnje. U ponudi će biti tri razine opreme Classic, Elegance i Avantgarde, a cijena za hrvatsko tržište zasad nije poznata.
adresa: Euroline, Hotel ‘Holiday’, Jankomir, Zagreb

Ekspress spužvica

S novom Kiwi ekspress spužvicom za kožu, održavanje i čišćenje cipela postaje lak, brz i ugodan posao koji se obavlja u dva poteza. Dovoljno je otvoriti plastičnu kutijicu ergonomskog oblika te spužvicom prijeći preko cipela i njihova će koža, bez glancanja, ponovno zasjati. Spužvica je, naime, namočena gustim voskom koji obnavlja boju i cipelama daje dugotrajan sjaj. Na kutiji je ugrađen i dozator, u kojemu se nalazi tekućina za sjaj, a ujedno pokazuje razinu iskorištenosti proizvoda. Kiwi ekspress spužvica proizvodi se u tri boje: crnoj, smeđoj i neutralnoj i odlična je nadopuna širokoj paleti Kiwi proizvoda za održavanje kožne obuće.
cijena: 12,50 kn
adresa: prodavaonice i diskonti Getro, Billa, Mercatone, DM

Opuštajuća kupka

Ako ste napeti, a nemate vremena za odlazak na masažu, opustiti se možete i u vlastitoj kadi. Dovoljno je da je napunite vodom te ulijete malo nove Niveine opuštajuće kupke koja ugodno miriše, sadrži ekstrakt sljeza, a pomiješana s vodom daje bogatu kremastu pjenu. Kupka sadrži i specijalnu Aquasoft formulu koja potiče prirodni potencijal vlažnosti kože te je čini mekom i podatnom. Uz kupku možete koristiti novi Nivea Milk bar sapun koji sadrži Nivea mlijeko, ulja i hidratantne sastojke. Nakon upotrebe ovog sapuna vaša će koža biti mekana i dugotrajno zaštićena od isušivanja. Nivein sapun i kupka prikladni su za sve vrste kože jer su pH neutralni, ne sadrže alkalijske sapune, boje ni konzervanse.
cijena: Relaxing Bath 25,90 kn, Milk bar sapun 7,90 kn
adresa: sve bolje opskrbljene samoposluge i diskonti

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika