Objavljeno u Nacionalu br. 327, 2002-02-19

Autor: Nacionalova redakcija

Nova kolekcija Fendi Prima Linea za proljeće/ljeto 2002. upravo je stigla u Zagreb. Hlače i jakna izrađene su od mješavine pamuka i poliestera na koju je svilenim nitima utkan upadljivi logo FF, koji se posljednjih godina nalazi na većini Fendijevih modela. Osim u smeđoj, hlače i košulja mogu se kupiti i u zlatnoj i crnoj boji. Na svilenoj je košulji utkan nešto diskretniji logo Fendi, baš kao i na svilenoj marami. Košulja se izrađuje i u svjetlosmeđoj, bijeloj, tamnoplavoj, maslinastoj i crnoj boji. Remen je modernog kosog kroja, a izrađen je od teleće nape i ukrašen metalnim dodacima. Osim odjeće Fendi, u istom dućanu možete kupiti i odjeću s potpisom Emanuela Ungara, Giorgia Armanija, Versacea, rupce Cavalli te torbe Gucci.
cijena: jakna 12.900 kn, hlače 5600 kn, košulja 1750 kn, marama 1120 kn, remen 2950 kn
adresa: FM-fashion-Fendi, Rooseveltov trg 4, Zagreb

Fiat sa stilom ili Novi Fiat Stilo

Fiat Stilo, novi model torinske tvornice automobila što se u Hrvatskoj može kupiti od 19. veljače, nasljednik je popularnih modela Bravo i Brava. Proizvodi se u dvije slične, ali ipak različite verzije. Stilo s trojim vratima ima sportsku liniju i namijenjen je uglavnom mlađim ljudima, a model s petorim vratima prava je obiteljska limuzina s golemim prtljažnikom od 410 litara. Fiat Stilo možete kupiti s četiri nivoa opreme: base, active, dynamic i abarth. Već u osnovnoj opremi dobiva se ABS+EBD sustav kočenja, radiokasetofon sa šest zvučnika i druga oprema. Što se motora tiče, možete birati između četiri 16-ventilska motora 1.2, 1.6, 1.8 i 2.4, te dva dizela 1.9 JTD od 80 i 115 KS.
cijena: od 13.700 do 22.000 eura
adresa: autosaloni ‘Fiat’

Montana s bergamotom

Ako volite miris eteričnih ulja bergamota i gorke naranče, novi muški miris Montana homme kao stvoren je za vas. Bergamot i gorka naranča, naime, čine gornju, dominantnu notu tog hladnog mirisa kojem toplinu daje srednja nota sastavljena od geranija, cedra i irisa te donja nota s eteričnim uljima paćulija, mošusa i sivog jantara. Novi je miris nasljednik poznatog mirisa Claude Montane, Parfum d’Homme, koji je 1989. dobio nagradu za najbolji muški miris od Cosmetic Newsa. Zapakiran je u bočicu neobična geometrijskog oblika, gotovo identičnu bočici Parfum d’Homme. Osim toaletne vode od 30, 75 i 125 ml možete kupiti i aftershave, deodorant stick, deodorant natural spray, bath & shower gel, after sporting gel te anti-age cream istog mirisa.
cijena: EDT 75 ml 305 kn
adresa: parfumerije ‘Martimex’

Svete dveri pulske ili Vrhunski umjetnički suvenir

“Svete dveri pulske” naziv je rasklopivog triptiha slikara Voje Radoičića što je izrađen tehnologijom ručnog višebojnog svilotiska te otisnut u 99 numeriranih i potpisanih primjeraka. Kako biste bili sigurni da je riječ o originalu, sa svakim triptihom veličine 40×28 cm izrađenim od najkvalitetnijeg jelova drva dobivate i certifikat. “Svete dveri hrvatske” nacionalni su umjetnički suvenir vrhunskog dizajnerskog stila koji obuhvaća 12 različitih triptiha. Vojo Radoičić je osim pulskog izradio i osebujne triptihe Rovinja, Opatije, Rijeke i Poreča, a slikar Hrvoje Šercar naslikao je sedam zagrebačkih motiva. Sve ih možete kupiti u AGM-ovu dućanu u kojemu se prodaju i umjetničke grafike te cjelokupna slikarska oprema od boja, kistova i platna do literature.
cijena: 366 kn
adresa: AGM – Art point centar, Gundulićeva 21, Zagreb

Mirisni ovlaživač zraka

Ako vas kod kuće ili na poslu muči suh ili nečist zrak, kupite novi uređaj švicarske tvrtke “Defensor” koji će stvoriti prirodnu i zdravu mikroklimu. Defensor AC6 spada u najnoviju generaciju ovlaživača zraka koji uz pročišćavanje, ovlaživanje i ioniziranje zraka omogućuju i aromaterapiju. Štetni plinovi, neugodni mirisi i dim cigareta pročišćavaju se u filtru od aktivnog ugljena, dok četveroslojni filtar uklanja svu mikroskopsku prašinu i pelud. Defensor AC6 stvara negativne ione koji uništavaju tzv. elektro smog, pozitivne ione koje stvaraju televizori i drugi električni aparati. Ako želite da vaš životni prostor uz sve to još i ugodno miriše, dovoljno je u uređaj umetnuti neki od osam uložaka s različitim kombinacijama eteričnih ulja.
cijena: 5900 kn
adresa: ‘Prommat Petrokov’, Draškovićeva 30; ‘Ajster’ Hvarska 10, Zagreb

Pasta od zelenih maslina

Kada nakon posla umorni dođete kući i nemate mašte za pripremu ukusna obroka, novi SMS-ov proizvod, pasta od zelenih maslina, može vas spasiti. Dovoljno je da skuhate tjesteninu i prelijete je ovom pastom, izrađenom isključivo od prirodnih namirnica, i vaš je mediteranski specijalitet gotov. Pastu od zelenih maslina možete koristi i u pripremi drugih jela. Izvrsna je kao podloga umacima na bazi povrća, ribe ili mesa, ili kao začin kuhanim ili pečenim jelima kojima će upotpuniti aromu. Možete je koristiti i kao namaz na kanapeima ili party sendvičima. Pasta je pripravljena mehaničkom, a ne toplinskom obradom, tako da je sačuvan izvorni okus sastojaka: zelenih maslina i djevičanskog maslinova ulja.
cijena: 18,98 kn
adresa: prodavaonice i diskonti Mercator, Konzum, Plodine, Kerum, Tommy i Mediator

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika