Objavljeno u Nacionalu br. 322, 2002-01-15

Autor: Nacionalova redakcija

Miracle Homme muški je miris namijenjen mladim, spontanim i energičnim ljudima poput Mathieua Kassovitza, glumca i režisera nove generacije francuskog filma, koji se pojavljuje na reklamnim panoima ovog novog Lancomeovog mirisa. Muški je Miracle svojevrstan nastavak uspješnog ženskog Miraclea čije je zaštitno lice bila Uma Thurman. Miracle Homme sadrži kombinaciju eteričnih ulja crvenog papra, javorovog lišća, hrastove mahovine, cedrovine, kave te vetivera. Zapakiran je u jednostavnu prozirnu staklenu bočicu, a osim toaletne vode od 50 i 100 ml, možete kupiti i dezodorant, šampon za kosu i tijelo, body water te after shave losion istog mirisa.
cijena: EDT 50ml 298 kn
adresa: parfumerije ‘Fulmin’, Teslina 6, Zagreb, Marulićeva 4, Split

Tanjuri inspirirani morem

Keramički tanjuri od bijele gline oslikani jednostavnim geometrijskim elementima nisu djelo nekog japanskog umjetnika. Ručno ih izrađuje zagrebačka arhitektica Melita Lozić, a zatim ih oslikava motivima koji su njena slobodna interpretacija boja, mirisa i oblika koje susreće ploveći Jadranskim morem. Tanjuri su glazirani, tako da se mogu koristiti čak i za jelo, ali su, prije svega, namijenjeni za držanje voća i orašastih plodova. U istom se dućanu prodaju i drugi keramički proizvodi koje izrađuje Melita Lozić, poput minijaturnih maketa zagrebačkih i dalmatinskih kuća, stiliziranih brodića, svijećnjaka, zvončića, sunca, oslikanih zdjela i pehara.
cijena tanjura: mali 90 kn, srednji 120 kn, veliki 200 kn
adresa: Studio ‘Mala Arta’, Ilica 72, Zagreb

Max Mara naočale

Iako su vani još uvijek prave polarne temperature, u Ghetaldusove su dućane stigle nove kolekcije naočala od kojih su jedne od najljepših Max Marine naočale bez okvira. Leće su izrađene od debelog polikarbonata koji je na rubovima izbrušen što naočalama daje posebnu eleganciju. Držači su pričvršćeni posebnim vijcima, a izrađuju se u dvije boje, baš kao i leće. Ako se odlučite za naočale sa plavim staklima, držači će biti srebrne boje, dok one sa smeđim lećama imaju držače u boji zlata.
cijena: 890 kn
adresa: Optika Ghetaldus, Gajeva 2C, Zagreb

Ehinaceom protiv viroza

Ako ste dosada uspjeli odoljeti virozama i gripi, i željeli biste ostati zdravi cijelu zimu, dobro će vam doći kutija tableta Echinacea Defense, koje sadrže ekstrakte triju biljaka koje osnažuju ljudski imunološki sustav. Glavni je sastojak ovih tableta ekstrakt ehinacecee, biljke koju američki Indijanci stoljećima koriste u liječenju raznih infektivnih bolesti, uz dodatak shitake i reishi gljive. Glavni aktivni sastojak shitake gljive je lentinon, kompleks polisaharida, koji štiti stanice od oštećenja i povećava otpornost organizma na infekcije. Reishi gljiva bogata je esencijalnim aminokiselinama, proteinima, vitaminima i mineralima pa djeluje protuupalno te kao antioksidant.
cijena: 165 kn
adresa: sve bolje opskrbljene ljekarne

Elastično muško rublje

U dućane Schiesser upravo je stigla nova kolekcija muškog donjeg rublja Uncover, namijenjena mlađoj populaciji. Rublje je izrađeno od tactela, elastičnog materijala sastavljenog od poliamida i elastina, koji je izuzetno ugodan i udoban za nošenje. Majica se zimi može nositi kao potkošulja, a ljeti kao vanjska majica, a osim u plavoj, Uncover kolekcija se izrađuje i u bordo, zlatnoj i modroj boji. U dućanima Schiesser mogu se kupiti i muške gaće s push upom kao i niz drugih muških modela donjeg rublja, majica i pidžama, cjelokupan ženski spavaći program te sve za djecu, od tuta, majica i džempera do jakni.
cijena: gaće 216,50 kn, majica 349, 10 kn
adresa: Schiesser Centar Kaptol i Importanne Galleria, Zagreb Marmontova 9 Split

Televizor poput slike ili Plazma televizor

Novi Sonyjev televizor PFM-42b debeo je samo 83 milimetra tako da ga možete objesiti na zid poput slike. Ekran je izrađen plazma tehnologijom koja omogućava izvanredno oštru sliku, rezolucija je 3,1 piksela, a dimenzije su mu 921×522 mm. PFM-42b nije samo običan televizor nego središnja točka kućne multimedije. Osim tv programa, filmova s DVD-a i videa, na taj se televizor mogu priključiti razni digitalni uređaji tako da možete igrati igre s konzola, surfati Internetom, uz pomoć osobnog kompjutora pregledavati snimke i fotografije iz digitalnih kamera i fotoaparata. Slika se odlično vidi čak i ako je gledate pod kutom od 160 stupnjeva, a možete je i zumirati kako biste bolje vidjeli neki detalj.
cijena 73.300 kn
adresa: Svijet medija, Importanne Galleria, Zagreb

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika