Objavljeno u Nacionalu br. 372, 2002-12-29

Autor: Tonko Vulić

Ukoliko Novu godinu želite dočekati uz vrhunske pjenušce nabavite neki od pjenušaca Šenpjen i Istenič. Oni svoj izuzetan ukus duguju brizi dviju dama koje ih izrađuju od grožđa uzgojena na obalama rijeke Sutle. Pjenušci Šempjen izrađuju se u podrumima Lidije Turk Volanec iz Šenkovca, a pjenušci Istenič u podrumima Barbare Istenič iz Bizeljskog u Sloveniji. Svi se pjenušci izrađuju klasičnom šampanjskom metodom od desetak pažljivo odabranih sorti grožđa. Recepture i način njegovanja pjenušaca Barbara i Lidija naučile od svojih očeva koji su prije dvadesetak godina proizveli prve pjenušce, a zatim ih postepeno usavršavali. Danas se u ponudi Šenpjena nalaze pjenušci Brut, Lidija Rose i Brut Extra, a u ponudi Istenič pjenušci Barbara, No.1 i Miha

cijena: Šenpjen Brut 108 kn, Istenič No.1 77,40 kn
adresa: Vrutak, Vodovodna 20 a, Zagreb

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika