Objavljeno u Nacionalu br. 336, 2002-04-24

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

Tužio kompaniju jer mu je izgubila suprugu

Joe Dabney, 70-godišnji Amerikanac iz Kalifornije, tužio je American Airlines jer mu je 5. prosinca na aerodromu teksaškog grada Dallasa – izgubio ženu. Sa suprugom Margie putovao je iz Indianapolisa, gdje su posjetili kćer, kući u Los Angeles, a u Dallasu su presjedali. Nedavno je imao operaciju kuka, pa je bio u invalidskim kolicima, dok mu supruga boluje od Alzheimerove bolesti te je poprilično senilna. Oni su od American Airlinesa, čijim su avionima putovali, zatražili da im se na aerodromu u Dallasu osigura pomoć kako bi promijenili avion pa je po njih došao službenik kompanije kad su izlazili iz aviona koji je stigao iz Indianapolisa.
No, prema Dabneyjevim tvrdnjama, taj čovjek nije dobro znao engleski i mislio je da mu je zadatak samo odgurati invalidska kolica od vrata gdje su izlazili putnici iz Indianapolisa do vrata gdje su se ukrcavali putnici za Los Angeles, a za Dabneyjevu ženu uopće se nije pobrinuo. Ona je pak pošla u pogrešnom smjeru, a Dabney nije mogao tom čovjeku, koji ništa nije razumio, objasniti da pripazi na nju. Tek kada je došao do vrata aviona za Los Angeles uspio je upozoriti da mu se žena izgubila, ali potraga za njom na golemom aerodromu, kroz koji godišnje prođe 55 milijuna putnika, nije dala nikakva rezultata.
On je otputovao u Los Angeles, a predstavnici American Airlinesa obećali su da će je naći. No nisu je našli. Dva pilota tvrde da su ženu njenog opisa vidjeli 5. ili 7. prosinca kako luta aerodromskim pistama, ali ni to nije pomoglo. Dabney sada traži 10 milijuna dolara odštete, ali i da kompanija pojača potragu za njegovom ženom.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika