Objavljeno u Nacionalu br. 336, 2002-04-24

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

Prosvjedno pismo glumice Natalie Portman

Natalie Portman, 20-godišnja američka glumica izraelskog podrijetla, koja se upravo priprema za premijeru svog najnovijeg filma “Ratovi zvijezda: Napad klonova”, osim što glumi, usporedo studira na Harvardu. Jako se naljutila na pismo 25-godišnjeg studenta Faisala Chaudhryja u sveučilišnom listu Harvard Crimson u kojem tvrdi da je bit izraelsko-palestinskog sukoba rasistička izraelska kolonijalna okupacija u sklopu koje “bijeli izraelski vojnici uništavaju izbjegličke logore tamnoputih”.
Natalie Portman, koja se rodila u Izraelu, a doputovala u SAD s obitelji 1988., poslala je uredništvu pismo u kojem tvrdi da je Chaudhry napisao rasistički članak, jer Židovi i Arapi pripadaju istoj rasi, a mnogi sefardski Židovi potječu iz arapskih zemalja. U vrhu izraelske države ima mnogo sefardskih Židova – šef glavnog stožera izraelske vojske, ministar obrane, ministar financija, pa čak i ministar republike.
Pismo nije potpisala filmskim pseudonimom nego pravim imenom, pod kojim studira u Harvardu, gdje je već na trećoj godini. Svoje pravo ime drži u tajnosti kako bi ga mogla upotrijebiti kad želi više privatnosti.

Vezane vijesti

Kusturica između Emira, Nemanje i Sarajeva

Kusturica između Emira, Nemanje i Sarajeva

Filmski redatelj Emir Kusturica, koji je svoje najvažnije i najuspješnije filmove vezao za Sarajevo, pokušava obnoviti komunikaciju s ljudima u svom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika