Objavljeno u Nacionalu br. 336, 2002-04-24

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

Ljerka Mintas Hodak i Slaven Letica nameću svoju kandidatkinju

Otkako je prošlog mjeseca hrvatska Vlada donijela odluku o imenovanju novog sastava povjerenstva za superviziju rada vještaka IORH-a, mnogi članovi Račanovog kabineta potvrdili su za Nacional kako su učestali svakodnevni pokušaji lobiranja u korist Vesne Vukušić. Riječ je o tijelu koje se bavi procjenama prijevremenog odlaska u mirovinu, za koje dobro upućeni tvrde kako predstavlja leglo korupcije u Republičkom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja. Njegovi članovi donijeli su brojne odluke o slanju u prijevremene mirovine velikog broja zaposlenih, no unatoč brojnim indicijama nikada nije dokazano kršenje zakona.
Najozbiljniji kandidat za predsjedničko mjesto je dosadašnja čelnica povjerenstva Vesna Vukušić. Kako tvrde Nacionalovi izvori, lobirajući u Banskim Dvorima Vesna Vukušić kao glavne argumente voli navoditi podatak da je njezin sin Herman psihijatar koji je zaslužan za ogromno povećanje broja branitelja kojima je dijagnosticiran PTSP, dok je suprug Herman Vukušić njezina veza s teniskih terena. Jer –Herman Vukušić stariji nekada je igrao tenis s Franjom Tuđmanom, a danas je partner Ivice Račana.
U lobiranje za Vesnu Vukušić se uključio i predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Slaven Letica koji ju zagovara kod ministra zdravstva AndreVlahušića, a na koncu se sa svoje strane lobistima pridružila i Ljerka Mintas-Hodak, kućna prijateljica Vesna Vukušić. Stoga Vukušići očekuju da nakon ovolikih preporuka Račan utječe na ministra rada i socijalne skrbi Davorka Vidovića koji donosi konačnu odluku o budućem predsjedniku Povjerenstva.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika