Objavljeno u Nacionalu br. 340, 2002-05-22

Autor: Nacionalova redakcija

JUŽNA KOREJA

Zbog korupcije uhićen predsjednikov sin

Predsjednik Kim Dae-jungPredsjednik Kim Dae-jungJužnokorejska policija uhitila je po nalogu državnog tužitelja Kim Hong-gula, mlađeg sina južnokorejskog predsjednika Kim Dae-junga, optuženog za korupciju i primanje mita. Kom Hong-gul, koji je najveći dio 90-ih živio u SAD-u, stigao je prošlog tjedna u Seoul da odgovori na pitanja tužitelja u istrazi o korupciji u državnim službama. Nakon što ga je ispitao, tužitelj je naredio njegovo uhićenje, pa je, nakon što je za televiziju dao kraću izjavu u kojoj se južnokorejskoj javnosti i svojim roditeljima ispričao što ih je osramotio, Kom Hong-gul sproveden u središnji seoulski zatvor gdje je smješten u samicu.

Optužen je da je primio 2,3 milijuna dolara mita od južnokorejskog poslovnog čovjeka Choi Kyu-suna kako bi svojim utjecajem pomogao da kompanija “Tiger Pools Korea” dobije državnu licencu za organiziranje sportske prognoze. On je to uspio srediti, a čini se da je u tome sudjelovao i njegov stariji brat Kim Hong-up, koji je također pod istragom, pa bi se i on mogao naći u zatvoru. Predsjednik Kim Dae-jung zbog tog skandala već se ispričao naciji i podnio ostavku na mjesto predsjednika stranke. Ipak, zasad nema znakova da je umiješan u aferu.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika