Objavljeno u Nacionalu br. 345, 2002-06-26

Autor: Nacionalova redakcija

LURA

Vukina nije imao godišnju plaću od 350 tisuća Eura

Želimir VukinaŽelimir VukinaNakon što je Nacional u prošlom broju objavio zbog čega je došlo do propasti spajanja Lure i Tvornice duhana Rovinj, što bi bila najveća transakcije hrvatskog kapitala članica Uprave Lure Nina Anđal poslala je Nacionalu jedno pismo u komu tvrdi da neke tvrdnje iz tog teksta nisu točne.
“U članku se netočno navodi da Luka Rajić cijeni svoju tvrtku na oko 190 milijuna Eura, te da je Danone za kupnju Lure nudio samo oko 100 milijuna Eura. Izvor tih podataka nije Lura koja, u skladu s dogovorom s potencijalnim strateškim partnerima, poštuje tajnost svih elemenata pregovora. Odluka o zadržavanju većinskog vlasništva donijeta je u funkciji budućeg razvoja kompanije, a ne zbog pojedinih uvjeta eventualnog preuzimanja. Netočno je i da je dosadašnji direktor Lure Želimir Vukina imao godišnju plaću od oko 350 tisuća Eura, dakle oko 200 tisuća kuna mjesečno i to bez bonusa za uspješno poslovanje, koji je posebno dogovoren, te da mu menedžerski ugovor navodno jamči otpremninu od najmanje 500 tisuća eura.” Nina Anđal nije navela kolika je bila plaća Vukine i što mu je jamčio menedžerski ugovor.

Vezane vijesti

Linićeva uredba uvodi disciplinu u plaćanje doprinosa

Linićeva uredba uvodi disciplinu u plaćanje doprinosa

Vlada će na ovotjednoj sjednici usvojiti uredbu kojom će se zabraniti isplata plaća na koje nisu plaćeni doprinosi, objavilo je ministarstvo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika