Objavljeno u Nacionalu br. 354, 2002-08-28

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Blairov sin ne ide na Oxford

Tony BlairTony BlairEuan Blair, najstariji sin britanskog premijera Tonyja Blaira, koji je ove godine završio gimnaziju, neće ići na studij na Oxford, gdje je studirao njegov otac, nego će studirati staru povijest na sveučilištu u Bristolu. To sveučilište, koje nije na takvom glasu kao elitni Oxford i Cambridge, danas je jedno od najpopularnijih britanskih sveučilišta s visokom reputacijom. Ove se godine za prijem na njega javilo 39.000 kandidata, a primljeno je 3300 studenata. Euan Blair bio je među 238 kandidata za 20 mjesta na studiju stare britanske povijesti, a primljen je jer je na završnom ispitu u srednjoj školi imao vrlo dobre ocjene, tri petice i jednu trojku.

Prošle godine londonski dnevnik Daily Telegraph otkrio je da je Euan Blair zainteresiran da ode na Oxford, da je bio tamo i na intervjuu, te da ide i na posebne instrukcije kod nekih profesora elitne privatne londonske gimnazije Winchester. Nakon tog članka premijer Blair, koji je na Oxfordu studirao pravo, požalio se jednoj komisiji koja ispituje etičko ponašanje britanskih novina, pa je ona osudila Daily Telegraph što je pisao o osobnim stvarima obitelji Blair, koji se javnosti ne bi trebali ticati, te je list na taj način povrijedio privatnost članova obitelji.

Vezane vijesti

Zbog kikseva Tonyja Blaira milijunski posjeti web siteu Downing Streeta

Službena stranica britanske premijerske rezidencije Downing Streeta mjesečno broji oko 6 milijuna posjeta. U veljači ove godine stranica je zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika