Objavljeno u Nacionalu br. 354, 2002-08-28

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Zbog Iraka počinje cijepljenje protiv Velikih boginja

Izraelska vlada donijela je odluku da počne s cijepljenjem protiv velikih boginja prvih 15.000 ljudi, i to onih koji rade u spasilačkim i zdravstvenim službama, a koji bi se po prirodi svojeg posla mogli naći u dodiru s uzročnikom velikih boginja. Vlada Ariela Sharona donijela je takvu odluku procjenjujući da bi se Izrael mogao naći na udaru takvog biološkog napada ako SAD napadne Irak, a sumnja se da je Irak razvio biološko oružje na temelju uzročnika velikih boginja.

Bit će cijepljeni svi vozači kola hitne pomoći, bolničari i liječnici zaposleni u hitnoj pomoći, vatrogasci, liječnici i bolničari u odjelima hitnog prijema po izraelskim bolnicama, te policajci. Kasnije će vlada razmotriti da li će se lista osoba koje treba cijepiti proširiti. Vlada preporuča cijepljenje, ali ono nije obavezno, pa onaj tko se ne želi cijepiti, zbog stanovitih rizika koje izaziva samo cjepivo, to može i odbiti. Iskustva s cjepivom govore da ono pri cijepljenju izazove smrt u jednom od milijun slučajeva, a ozbiljne popratne nedaće kod 300 od milijun cijepljenih. U izraelskoj vladi vodi se velika rasprava ne bi li trebalo cijepiti cijelo stanovništvo, ali Sharon za sada smatra da to nije potrebno.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika