Objavljeno u Nacionalu br. 355, 2002-09-04

Autor: Nacionalova redakcija

Rusija

Velika popularnost predsjednika Putina

Vladimir PutinVladimir PutinPopularnost ruskog predsjednika Vladimira Putina viša je nego ikada, a budući da ima stalni trend rasta moguće je da će se sljedećih mjeseci još i povećati. U ovom trenutku čak 75 posto Rusa kaže da odobrava kako Putin upravlja zemljom. To pokazuje ispitivanje javnog mnijenja što ga je napravio Sveruski centar za studij javnog mnijenja, koji je ispitao 1600 ruskih građana diljem zemlje o njihovim stavovima o ruskom predsjedniku. To je za tri posto više nego prije mjesec dana, kada je napravljeno identično istraživanje javnog mnijenja. Oko 20 posto ispitanih je izjavio da se ne slaže s načinom kako Putin vodi zemlju, dok je pet posto bilo neopredijeljenih.
Ispitanicima je postavljeno i pitanje kome od ruskih političara najviše vjeruje, a tu je Putin premoćno pobijedio. Čak 47 posto ispitanih opredijelilo se za njega. Na drugom mjestu je ministar za izvanredne situacije Sergej Šoigu, za kojeg se opredijelilo 17 posto ispitanih, a koji se iskazao u prošlom razdoblju intervenirajući u slučajevima raznih prirodnih katastrofa u Rusiji. Premijer Mihail Kasjanov dobio je samo osam posto glasova.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika