Objavljeno u Nacionalu br. 356, 2002-09-11

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Ortynski opravdava sebe i svoje nelegalne postupke

Radovan OrtynskiRadovan Ortynski“U vašem tjedniku pod naslovom “Radovan Ortynski prisluškivao suce Županijskog suda” objavljen je niz neistinitih podataka”, piše Radovan Ortynski u pismu Nacionalu, i zaključuje da je to “očito s ciljem da se obmane javnost i izvrši negativan pritisak na Državno sudbeno vijeće prilikom izbora suca Županijskog suda u Zagrebu, a na koji sam se i sam javio”. On tvrdi kako “nije točno da je kao istražni sudac ili kasnije kao glavni državni odvjetnik RH naredio prisluškivanje sudaca Županijskog suda u Zagrebu”, da “nije točno da je sam osobno ili putem ‘svojih odanih’ djelatnika policije postavio prislušne uređaje na telefonsku centralu suda” pa je, prema Ortynskome, “očito da je cijeli članak o prisluškivanju sudaca Županijskog suda u Zagrebu napisan tendenciozno i zlonamjerno”, zaključuje Ortynski. No, u njegovom pismu nema ni riječi objašnjenja zašto je smijenjen s mjesta glavnog državnog odvjetnika, te bi se moglo zaključiti da je i njegovo smjenjivanje bilo “tendenciozno i zlonamerno”.

”Što se pak tiče dijela članka koji se odnosi na dvije verzije zapisnika o saslušanju svjedoka Z.F.”, piše dalje Ortynski, “nije istina da su zapisnici krivotvoreni već su sačinjena dva zapisnika prilagođena potrebama prethodnog i istražnog postupka tako da je dio iskaza svjedoka u svezi krijumčarenja droge korišten za sudski postupak koji se odnosio na taj slučaj, dok je zapisnik o njegovom iskazu vezan uz ‘tajne račune’ korišten za prethodni postupak”. Odnosno, dijelovi istog saslušanja korišteni su, po potrebi, u raznim procesima, što je novum u praksi saslušavanja. I to takav da ga ni zakon ne predviđa.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo objavilo da je u tijeku istraga "Lora 3"

Državno odvjetništvo objavilo da je u tijeku istraga "Lora 3"

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu objavilo je danas na svojim web stranicama sažeti prikaz postupanja u vezi s počinjenim kaznenim djelima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika