Objavljeno u Nacionalu br. 356, 2002-09-11

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Obračun Vlade Čondića sa Željkom Antunović

Objavljivanje i neistinita interpretacija Uredbe po kojoj je ministrica obrane svim časnicima i dočasnicima priznala sva prava bez obzira jesu li u dvogodišnjem roku završili visoke škole, jako je naljutila Željku Antunović. Stoga je prilikom posjeta Zapovjedništvu HRM u Splitu kazala da se takvom politikantskom interpretacijom Uredbe, kojom se priznaje svima koji su je stekli samo temeljna vojna obuka, pokušava nanijeti štetu sustavu i restrukturiranju obrane i njoj osobno. Stoga je ministrica donijela odluku o suspendiranju Uredbe, dok se ne utvrdi tko je tjedniku “Globus” dao takvu informaciju. No, ministrici Antunović tek sada postaje jasno da je s njom, upravo iz Splita, koristeći mrežu prvog personalca MORH-a u HRM-u, započet obračun dobro postavljene i organizirane strukture bivšeg ministra Joze Radoša. Na čelu te HDZ-u odane skupine u MORH-u je šef Personalne uprave MORH-a pukovnik Vlado Čondić, kojega je Radoš zadržao, a pragmatizam natjerao na suradnju sa pomoćnikom ministrice Mladenom Ružmanom, koji je dobio stranački zadatak podržavati Čondićev sukob sa Glavnim stožerom, Stipom Mesićem i generalima Petrom Stipetićem i Imrom Agotićem.

Nakon što je “Nacional” prije dvadesetak dana razotkrio ulogu pukovnika Vlade Čondića međusobne odnose i veze Personalne uprave, SIS-a pod upravom pukovnika Ante Gugića i Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata na destabilizaciji aktualne vlasti, kojega vodi Vladin brat Mirko Čondić, kod personalca Čondića su na dogovor stigli brigadir Ivan Beljan, glavni kadrovski kombinator za HRM i satnik Mario Tomasović, bivši šef splitskog SIS-a, sada pripadnik Vojno sigurnosne agencije za obavještajno djelovanje pri Floti HRM, te glavni operativac HIP-a na području Splita. Kod Čondića je pripremljen plan aktivnosti na destrukciji procesa restrukturiranja HV, ometanja ministrice Antunović daljnjim sustavnim raspoređivanje Čondićevih kadrova po upravama MORH-a. Jedan od rezultata dogovora tajnog sastanka bilo je pismo koje je na nekoliko stranica Čondićev čovjek, bojnik Miroslav Delić, pomoćnik zapovjednika za HRM, uputio ministrici obrane i načelniku Glavnog stožera Stipetiću u kojem, osim fraza o domoljubivosti i hrvatstvu, ničim ne opovrgava istinitost navoda objavljenih u “Nacionalu”. U isto vrijeme, pukovnik Čondić je hineći uvrijeđenost, najavio svoju ostavku, ali o njoj se nije raspravljalo. Ministrica Antunović tek je nakon posjeta Splitu postala svjesna da je došla u “osinje gnijezdo”, jer je Zapovjedništvo HRM pokriveno Čondićevim kadrovima.

Stipe Rojnica, bivši šef SIS-a i sinovac ustaškog dužnosnika Ive Rojnice je na katedri Učilišta HRM, satnik Alen Gojak je u sustavu informiranja istog Učilišta, bivši šef Krim policije 72. bojne, bojnik Predrag Palac, vratio se na staro radno mjesto, bivši SIS-ovac bojnik Joško Jurić prebačen je za pomoćnika za informiranje u 4. gardijskoj brigadi, samo su dio Čondićeve i desničarske strukture koja raste uz blagoslov personalca Delića i usmjeravanje brigadira Beljana.

Vezane vijesti

Mogli su mi barem reći 'hvala'

Mogli su mi barem reći 'hvala'

Nakon Mate Arlovića i Ljube Jurčića, Zoran Milanović odlučio se na novu tranšu "odstrela" stranačkih kapitalaca, pretpostavljajući im potpuno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika