Objavljeno u Nacionalu br. 356, 2002-09-11

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Zabranjene sve elektronske igre

Grčki parlament izglasao je na poticaj socijalističke vlade Costasa Simitisa drakonski zakon, kojim se u Grčkom zabranjuju bilo kakve elektronske igre. Zabranjeni su svi automati za igru po lokalima, ali i sve privatne elektronske igračke, čak i male igrice za djecu. Zabranjeno je i igranje popularnih igara – šaha, na primjer – preko Interneta. Kazne su za prekršitelje rigorozne, idu do globe od 75.000 eura i do 12 mjeseci zatvora.
Vlada je donijela takav rigorozni zakon zato da obuzda kockanje. Grčka je zemlja Evropske unije, gdje se najviše građani kockaju, a – iako je to dopušteno samo u lokalima s licencom – brojke o tome koliko Grci troše na kocku zabrinjavaju vladu. Navodno se troši oko pet milijuna eura dnevno.

Ovu je mjeru vlada predložila nakon što je zamijećeno da su se pojavile ilegalne kockarnice, gdje se neke elektronske igre, često namijenjene nevinoj dječjoj zabavi, zloupotrebljavaju za organiziranje profesionalnog kockanja. Da bi se to izbjeglo, ali i da bi se izbjeglo natezanje oko toga koja elektronska igra može služiti za kockanje, a koja ne, vlada je odlučila da se zabrane sve.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika