Objavljeno u Nacionalu br. 356, 2002-09-11

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Članovi Vlade voze inozemne automobile

Colin PowellColin PowellAmerička vlada našla se na udaru da nije dovoljno domoljubno raspoložena kada je podrška američkoj industriji automobila u pitanju, jer mnogi članovi vlade, članovi stožera Bijele kuće, bliski suradnici predsjednika Georgea W. Busha i članovi Kongresa voze automobile strane proizvodnje. Tako se na udaru našao Bushov predstavnik za štampu Ari Fleischer, koji vozi automobil švedske marke “Saab”, a kritike su upućene i čovjeku koji bi morao voditi najviše brige o američkoj privredu ministru financija Paulu O’Niellu, koji vozi “Audi TT” njemačke proizvodnje.

Minstar vanjskih poslova Colin Powell cijelog života bio je veliki poklonik modela švedske tvornice “Volvo”, pa i sada vozi automobil te marke. Powellu je hobby popravljanje automobila, pa često radi nešto na motoru svojih automobila, jer ga to smiruje u stresnim situacijama. Tokom Zaljevskog rata, kada je bio šef Združenog stožera američke vojske, posjedovao je čak tri različita automobila marke “Volvo”, te je često viđan kako se bavi njihovim motorima.

Statistički podaci o prodaji automobila u SAD pokazuju da je Washington grad gdje u prosjeku ima najviše stranih automobila. Dok u unutrašnjosti SAD samo 10 posto američkih obitelji posjeduje automobil strane proizvodnje u Washingtonu čak 55 posto obitelji ima automobil, koji nije proizveden u SAD. Većinom su to automobili evropske proizvodnje, no, u Washingtonu ima dosta automobila i japanske proizvodnje. Zanimljivo je da član američkog Predstavničkog doma kongresmen Mike Honda ima automobil koji je proizvela japanska kompanija “Honda”.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika