Objavljeno u Nacionalu br. 359, 2002-10-02

Autor: Nacionalova redakcija

Rusija

Opera o Putinu i Monici Lewinsky

Ruski kompozitor Vitalij Okorokov objavio je da će uskoro na pozornicu staviti svoju novu operu, koja će sigurno izazvati veliku pozornost jer se u njoj pojavljuju dva poznata lika – ruski predsjednik Vladimir Putin i Amerikanka Monica Lewinsky, poznata iz seksualnog skandala bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona. Opera se zove “Monica u Kremlju”, a u njoj se govori o tome kako američka tajna služba u Kremlj u ured predsjednika– koji se u operi ne zove Putin nego Krutin – šalje svoju agenticu Monicu Lewinsky da zavede predsjednika kao što je prije zavela američkog. Ona uzima ime Maša Levinsona te pokušava predsjedniku Krutinu podmetnuti u piće ljubavni eliksir. No piće s eliksirom popije Krutinov tjelesni čuvar te se on zaljubljuje u Mašu Levinsonu, za koju se na kraju opere doznaje da ona uopće nije američka nego ruska agentica, koju je sam Krutin poslao u Washington da zavede američkog predsjednika.
Kompozitor Okorokov, koji je završio konzervatorij u južnom ruskom gradu Saratovu i dosad je imao dosta uspjeha pišući vrlo uspješne pop hitove, tvrdi da je u kontaktu s uredom ruskog predsjednika, kako ga nečim u svojoj operi ne bi uvrijedio. Njegova je želja da operu izvede u Kongresnoj dvorani u Kremlju, gdje se radnja opere i odvija.

Vezane vijesti

Putin idućeg tjedna na turneji po Bliskom Istoku

Putin idućeg tjedna na turneji po Bliskom Istoku

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetit će slijedećeg tjedna Jordan i Izrael, kako bi izložio stajališta Moskve o velikim krizama u regiji,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika