Objavljeno u Nacionalu br. 364, 2002-11-06

Autor: Gazeta

ISTOČNA HRVATSKA

LS i HSS smjenjuju SDP-ova župana

Zastupnici Liberalne stranke i Hrvatske seljačke stranke u OsječkoĐbaranjskoj županijskoj skupštini smijenit će u četvrtak 7. studenoga SDP-ova župana Ladislava Bognera, saznao je Nacional u osječkim centralama tih stranaka.

Premda tvrde da je Bognerova smjena posljedica njegova soliranja i samovoljne, njen značaj prelazi lokalne okvire. Riječ je o trećoj po veličini županiji, sa 400 tisuća stanovnika, dvostruko većoj od, primjerice, Istarske županije. Iako u LSĐu i HSSĐu opovrgavaju optužbe da je ova smjena zapravo udar na SDP, taj će potez imati velika odjeka u Zagrebu.

Zlatko Kramarić i Zlatko Tomčić smjenom osječkoĐbaranjskog župana demonstriraju svoju snagu i upućuju jasno predizborno upozorenje i poruku Ivici Račanu: bez iskrene suradnje i međusobnog uvažavanja na nacionalnoj razini, SDP će sve češće dobivati od svojih koalicijskih partnera vrlo neugodne udarce, samo naoko lokalne važnosti.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika