Objavljeno u Nacionalu br. 373, 2003-01-08

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Kralj potaknuo podanike na dijetu

Taufaahau Tupou IV., kralj pacifičke otočke državice Tonge, odlučio je vlastitim primjerom popraviti opću zdravstvenu situaciju u zemlji, kako bi i ostalim građanima njegove države bilo bolje, kao što je to sada njemu. Kralj TaufaŐahau Tupou IV. poznat je već odavno po svojoj velikoj kilaži. On je sigurno jedan od najdebljih kraljeva na svijetu. Nedavno se toliko udebljao da se više nije mogao popeti uz stepenice, a nije mogao niti spavati. Zato je odlučio smršavjeti, pa je uz pomoć stručnjakinje za prehranu Elisivu Naati potpuno promijenio prehranu i počeo vježbati. Tako je drastično smanjio svoju težinu da se sada – iako je još prilično debeo – mnogo bolje osjeća.
Njegov su primjer počeli oponašati i drugi građani otoka, poznatog po tome što su ondje ljudi vrlo debeli. Stručnjaci tvrde da su se mnogi udebljali u posljednje vrijeme, jer je na otok prodrla američka brza hrana.
Zanimanje za mršavljenje tako je veliko da je kralj morao primiti delegaciju seoskih vođa s cijelog otoka, koji su od njega tražili da im otkrije tajnu svog mršavljenja, kako bi oni mogli to organizirati u svojim selima.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika