Objavljeno u Nacionalu br. 380, 2002-02-25

Autor: Nacionalova redakcija

RUSIJA

Zabranjen list zbog članka o Putinovu kultu

Ruske vlasti zabranile su moskovski dnevni list Novie Izvjestija zbog članka o kultu ličnosti koji se stvara oko ruskog predsjednika Vladimira PutinaRuske vlasti zabranile su moskovski dnevni list Novie Izvjestija zbog članka o kultu ličnosti koji se stvara oko ruskog predsjednika Vladimira PutinaRuske vlasti zabranile su moskovski dnevni list Novie Izvjestija zbog članka o kultu ličnosti koji se stvara oko ruskog predsjednika Vladimira Putina. Dan nakon što je taj članak objavljen novinari koji su dolazili na posao u redakciju uvjerili su se da je netko promijenio službu sigurnosti u njihovoj zgradi, a pripadnici te nove službe sigurnosti imali su popis novinara koji ne smiju ući u zgradu. Ulazak je uskraćen dosadašnjem glavnom uredniku Igoru Golembiovskom i još devetorici novinara. Ostalima je rečeno da se izlaženje lista privremeno prekida.
U spornom članku objavljeni su brojni detalji o tome kako se u Rusiji namjerno i spontano stvara kult predsjednika Putina, pa je opisano i kako je poljoprivrednik iz unutrašnjosti želio novu sortu rajčica koju je proizveo nazvati Vladimir Putin. List Novie Izvestija pokrenuo je prije pet godina ruski tajkun Boris Berezovski, veliki Putinov politički protivnik.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika