Objavljeno u Nacionalu br. 391, 2003-05-13

Autor: Nacionalova redakcija

TURIZAM

Miloradu Gajiću, bivšem vlasniku AGM-a, vlasti zabranile izgradnju modernog apartmanskog naselja u Crikvenici

MILORADA GAJIĆA jednom je prilikom Božo Prka proglasio četnikom
MILORADA GAJIĆA jednom je prilikom Božo Prka proglasio četnikom Gradska uprava Crikvenice i dalje sprečava Milorada Gajića i Sinišu Bašića – vlasnike turističkog naselja Jadranka u Selcu – da renoviraju apartmane i podignu im kategoriju s jedne na četiri zvjezdice te izgrade nove objekte iako po nalazima arhitekata i urbanističkog zavoda u Crikvenici na to imaju pravo. Turističko naselje Jadranka spomenuta su dvojica otkupila na javnom natječaju za 25 milijuna kuna, ali im je odbijena lokacijska dozvola nakon što je to zahtijevao Ivan Petrinović, pročelnik Odjela za komunalni sustav, gospodarenje prostorom i geodetske poslove, od Službe za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije.
Prostorni plan
U tom dopisu pročelnik Petrinović iznosi “svoja saznanja” kako će Gajić i Bašić umjesto turističkih graditi stambene objekte jer, kako tvrdi, njih dvojica planiraju sagraditi objekte “veličine od 23 do 90 m2 s posebnim mjernim mjestima za vodu i struju”. Iz priloženih idejnih rješenja i nacrta to, međutim, nije vidljivo.
Gradonačelnik Crikvenice Ivica Malatestinić ne smatra da je pročelnik Petrinović investitoru pričinio štetu spriječivši izdavanje lokacijske dozvole. Kaže da je zapravo dobro obavio svoj posao jer je “dužan i ovlašten voditi brigu o stanju u prostoru te poštivanju zakona i gradskih odluka”. Kako bi podržao Petranovićev dopis, gradonačelnik je obustavio primjenu važećeg prostornog plana do donošenja novog – u srpnju ove godine!
“Ako je u pitanju postavljanje jednog mjesta za vodu i struju, postavit ćemo ga. Ako nam ne dopuste radove, propast će nam turistička sezona, a u tom ćemo slučaju tužiti državu i o ovoj sramoti obavijestiti ostale potencijalne investitore u hrvatski turizam”, kaže Milorad Gajić.
Srpsko porijeklo
Do sada je u domaćim poslovnim krugovima Milorad Gajić bio poznat kao osnivač i prvi vlasnik tvrtke AGM kojem je Privredna banka 1992. ostala dužna 450.000 tadašnjih HRD-a. Taj se dug – nakon desetogodišnjih sudskih sporova – sa zateznim kamatama popeo na 20 milijuna eura. Zbog tužbi protiv Privredne banke i pokušaja da utjera svoja potraživanja, Gajiću je dva puta miniran automobil, a Božo Prka, direktor Privredne banke, u jednom ga je pismu Općinskom sudu u Zagrebu proglasio četnikom koji bi tih 20 milijuna eura zasigurno odnio u Beograd. Tako ponašanje crikveničkih vlasti pokazuje još jednu liniju kontinuiteta s HDZ-ovom financijsko-investicijskom politikom.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika