Objavljeno u Nacionalu br. 394, 2003-06-04

Autor: Nacionalova redakcija

KRAĐA PIŠTOLJA U VOJARNI NA DRAČEVCU (2)

Otkrivena krađa 15 tona bronce u HRM-u

Brigadir Asanović je imao moćnog zaštitnikaBrigadir Asanović je imao moćnog zaštitnikaDosadašnji rezultati istrage Krim policije Vojne policije i službi sigurnosti ukazuju na nove momente u krađi 231 pištolja marke HS-95 u vojarni “Sv. Križ” na splitskom Dračevcu. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je kaznene prijave protiv glavnog rukovoditelja skladišta narednika Gorana Grubišića, bojnika Darija Putnika, čelnika Komisije koja je u siječnju 2003. godine provela fiktivni nadzor na skladištem oružja u vojarni 4. gardijske brigade, te još trojice članova Komisije.
Istragom je utvrđeno da je osim u BiH i Srbiju, jedan od ukradenih pištolja s Dračevca evidentiran u Francuskoj, pa je zatražena i suradnja Interpola. Međutim, istraga je utvrdila da je vojno obavještajna služba u više navrata upozoravala na loše stanje skladišta na Dračevcu i upozoravala na propusta brigadira Asanovića. No Asanović je imao moćnog zaštitnika u general pukovniku Milivoju Petkoviću, bivšem zapovjedniku ZP Ston, sada glavnom inspektoru HV.
Provedena istraga dovela je i do još jednog neočekivanog rezultata. Utvrđeno je da je u zoni odgovornosti Hrvatske ratne mornarice ukradeno 15 tona bronce, poklon splitskog brodogradilišta, koja je bila namjenjena izradi skulpture Sv. Nikole za Zapovjedništvo HRM. Još u veljači ove godine na nestanak 15 tona bronce skrenuta je pozornost zapovjedniku HRM, nedavno izvanredno promaknutom kontraadmiralu Kardumu, koji na to nije reagirao, te tako doprinio prikrivanju krađe.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika