Objavljeno u Nacionalu br. 394, 2003-06-04

Autor: Nacionalova redakcija

DEMANTI IRI-ja

"Globus izmislio priču o istraživanju popularnosti stranaka"

globus tvrdi da je SDP od IRI-ja naručio istraživanje javnog mnijenjaglobus tvrdi da je SDP od IRI-ja naručio istraživanje javnog mnijenjaIRI, Međunarodni republikanski institut u Zagrebu, u priopćenju za javnost tvrdi da je članak objavljen u Globusu od 28. svibnja 2003. pod naslovom “Neugodno otkriće za socijaldemokrate: Tajno istraživanje IRI-ja” potpuno neistinit. Priopćenje je poslano medijima 29. svibnja, ali do danas ga nitko nije objavio, a Nacional prenosi skraćenu verziju.
“Potpuno je neistinito da je IRI proveo bilo kakvo istraživanje javnog mnijenja po narudžbi SDP-a, kako se to u članku tvrdi. Zadnje istraživanje IRI je proveo u ožujku ove godine.
IRI ne provodi TAJNA istraživanja ni istraživanja po narudžbi pojedinih stranaka nego opsežna istraživanja političkih kretanja u zemlji koja uključuju i rejtinge političkih stranaka koji se prezentiraju svim strankama vladajuće koalicije, Uredu predsjednika RH te Uredu predsjednika Vlade. Stoga nam nije jasno u posjed kojeg je to “najnovijeg istraživanja IRI-ja” došao tjednik Globus, koji nikada nije ni pokušao kontaktirati IRI za ovu izmišljenu priču te stoga smatramo da je postupio vrlo nekorektno i neprofesionalno.”

Vezane vijesti

Pavić za kredit HBOR-a založio Globus

Pavić za kredit HBOR-a založio Globus

Europapress Holding, tvrtka Ninoslava Pavića, potpisala je sredinom prosinca ugovor modela A+ s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak s kamatom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika