Objavljeno u Nacionalu br. 462, 2004-09-21

Autor: Nacionalova redakcija

VODICE

Gradonačelnik Ivas demantira optužbe za manipulacije

Rade Ivas, saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe, koji je i gradonačelnik Vodica, izjavio je u nedjelju za Nacional da su posve neistinite tvrdnje da je oštetio gradski proračun za 20 milijuna kuna kako bi pomogao tamošnjem poduzetniku Ivi Deanu. U Slobodnoj Dalmaciji 16. rujna se pojavio opsežan članak koji teško optužuje Ivasa da je različitim sumnjivim odlukama Deanu omogućio da u centru Vodica preuzme od tamošnje turističko-hotelske kuće Vodičanka objekt tzv. Stare škole, preuredi ga i proda gradu, ali sve praktično s novcem iz gradskog proračuna. Slobodna Dalmacija piše da je transakcija vrijedna 20 milijuna kuna, ali da se ne zna gdje je završilo 11 milijuna kuna od tog novca. Na samom početku istog teksta Ivas se proziva i zbog odluke o prodaji 8000 kvadrata zemljišta na području Bambulovca, što je navodno ogorčilo vijećnike Hrvatskog bloka i opozicije u vodičkom gradskom vijeću.
Ivas je u nedjelju za Nacional te optužbe demantirao ovako: “Svi su navodi u tekstu posve netočni. Sporni objekti nisu kupljeni novcem iz gradskog proračuna, jer je riječ o iznosu koji praktično odgovara cjelokupnom godišnjem budžetu. Taj je objekt od hotelske kuće Vodičanka kupilo gradsko komunalno poduzeće i to na kredit od HBOR-a, što potvrđuje i opsežna dokumentacija. Zemljište na Bambulovcu uopće nije prodano. O tome tek razmišljamo i uopće nije izvjesno da ćemo takvu odluku donijeti.”
Slobodna Dalmacija u istom tekstu sugerira da je Ivas zajedno s Ivom Deanom i još nekim poduzetnicima tajni suvlasnik hotelske kuće Rivijera iz Šibenika. U tekstu se navodi i da je žestok zagovornik Ivića Pašalića, što proturječi početku teksta u kojem ga napadaju predstavnici Hrvatskog bloka u gradskom vijeću. Ivas te tvrdnje smatra posve apsurdnim i uopće ih nije htio komentirati. Kaže da ga iz Slobodne Dalmacije nitko nije pitao da prokomentira optužbe kojima ga terete, a sumnja i da je ime autora teksta (Marijan Puntarić) zapravo pseudonim za nekoga tko se navedene neistinitosti nije usudio osobno potpisati.
Do Nacionala su u ponedjeljak dospjele i tvrdnje da je Ivas nedavno viđen u kninskom kafiću La Paz kako sa čelnicima Hrvatskog bloka vrijeđa premijera Ivu Sanadera i pjeva pjesme koje veličaju odbjeglog generala Antu Gotovinu. Ivas je to za Nacional demantirao, rekavši da su ga ispred tog kafića u Kninu još 5. kolovoza, na Dan domovinske zahvalnosti, vrijeđali pripadnici Hrvatskog bloka, pjevajući pjesme Anti Gotovini, te da se s društvom zaustavio ondje na nekoliko trenutaka kako bi ih upozorio na apsurdnost njihova ponašanja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika