Objavljeno u Nacionalu br. 464, 2004-10-05

Autor: Nacionalova redakcija

BOLJE RAT NEGO PAKT

Merčep napao ostale branitelje

Tomislav Merčep, bivši doministar policije i čelnik jedne od ratnih udruga, prošlog je tjedna žestoko napao predstavnike ostalih branitelja zbog suradnje s Vladom.Tomislav Merčep, bivši doministar policije i čelnik jedne od ratnih udruga, prošlog je tjedna žestoko napao predstavnike ostalih branitelja zbog suradnje s Vladom.Tomislav Merčep, bivši doministar policije i čelnik jedne od ratnih udruga, prošlog je tjedna žestoko napao predstavnike ostalih branitelja zbog suradnje s Vladom. Incident se dogodio za vrijeme rasprave o prijedlogu novog zakona o braniteljima koji su u suradnji s Jadrankom Kosor podržale skoro sve udruge osim Merčepove. Njega je to tako naljutilo da ih je optužio za izdaju i paktiranje sa sadašnjim vlastima.
U saborskim se kuloarima proteklih dana moglo čuti kako je uzrok Merčepove nervoze najava da bi i protiv njega mogla biti podignuta haaška optužnica za ratne zločine, ali i da je to isti uzrok posljednjih incidenata koje je izazvao Branimir Glavaš. Navodno je Merčep upozorio Glavaša i Šeksa da će, stigne li optužnica iz Haaga, kazati tužiteljima da je 1991. od njih dvojice primao zapovijedi i od tada Glavaš neprestano izaziva sukobe, od kojih je posljednji bio sa Željkom Antunović.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika