Objavljeno u Nacionalu br. 466, 2004-10-19

Autor: Nacionalova redakcija

NORVEŠKA

Kraljica potajno osjemenjena?

Velika afera potresa norvešku kraljevsku kuću zbog knjige u kojoj se tvrdi da sadašnji norveški kralj Harald i njegov otac Olaf nisu potomci prvog modernog norveškog kralja Haakona, nego britanskog liječnika Haakonove supruge Maud.Velika afera potresa norvešku kraljevsku kuću zbog knjige u kojoj se tvrdi da sadašnji norveški kralj Harald i njegov otac Olaf nisu potomci prvog modernog norveškog kralja Haakona, nego britanskog liječnika Haakonove supruge Maud.Velika afera potresa norvešku kraljevsku kuću zbog knjige u kojoj se tvrdi da sadašnji norveški kralj Harald i njegov otac Olaf nisu potomci prvog modernog norveškog kralja Haakona, nego britanskog liječnika Haakonove supruge Maud. U knjizi koju je napisao autor Tor Bomann-Larsen ne tvrdi se da je riječ bila o preljubu, nego o jednom od prvih slučajeva umjetne oplodnje, koja je možda obavljena i bez kraljičina znanja.
Norveška se odvojila od Švedske 1905. te je za prvog kralja izabrala danskog princa Haakona. Haakon je bio u braku s princezom Maud, a imali su jednog sina, princa Olafa, koji se rodio 1903. No Tor Bomann-Larsen tvrdi da se Olaf rodio u neobičnim okolnostima. Haakon i Maud prvih šest godina braka nisu mogli imati djece pa je Maud odlazila k liječnicima. Neko je vrijeme ležala u klinici u Engleskoj što ju je vodio liječnik Francis Laking. Nakon boravka u toj klinici princeza Maud objavila je da je zatrudnjela. Rodila je sina Olafa, koji je nakon Haakonove smrti 1957. postao norveški kralj. Olaf je umro 1991.
Tor Bomann-Larsen tvrdi da u razdoblju kad je Maud zatrudnjela Haakon i ona nisu bili zajedno, jer je ona bila u bolnici, a on na brodu, a vidjeli su se nakratko samo jednom. Fotografije kralja Olafa pokazuju da on uopće nije bio sličan kralju Haakonu, ali je bio neobično sličan sinu dr. Lakinga. Autor knjige pretpostavlja da je Laking, u želji da pomogne princezi Maud da dobije dijete, iskoristio svoju spermu ili spermu svog sina da je osjemeni. Norveška kraljevska kuća u priopćenju kaže da “kralj nema nikakva saznanja da kralj Olaf nije bio sin kralja Haakona”.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika