Objavljeno u Nacionalu br. 466, 2004-10-19

Autor: Nacionalova redakcija

COME BACK

Međunarodni povratak Mate Granića

Poslije višemjesečnog izbivanja iz javnosti, Mate Granić dugogodišnji ministar vanjskih poslova, ponovno se aktivirao na međunarodnoj sceni.Poslije višemjesečnog izbivanja iz javnosti, Mate Granić dugogodišnji ministar vanjskih poslova, ponovno se aktivirao na međunarodnoj sceni.Poslije višemjesečnog izbivanja iz javnosti, Mate Granić dugogodišnji ministar vanjskih poslova, ponovno se aktivirao na međunarodnoj sceni. Zajedno s političarima iz desetak europskih zemalja, Granić je prošli vikend, 15 i 16 listopada u Budimpešti sudjelovao na skupu Stabilnost i sigurnost u jugoistočnoj Europi koji je organizirala Zaklada Konrad Adenauer.
Glavna tema dvodnevnog skupa bilo je kako stabilizirati stanje u regiji i omogućiti njihovo priključenje Europskoj uniji. U svom govoru bivši čelnik hrvatske diplomacije upozorio je da glavni problem ovog dijela Europe postaje organizirani kriminal koji surađuje puno čvršće nego vlade zemalja unutar regije. Granić drži kako je stoga potrebno ojačati međudržavnu suradnju, dok EU ovim zemljama treba pomoći u provođenju strukturnih reformi. U kojoj je mjeri njegov odlazak u Budimpeštu bio uspješan vidjelo se na svečanoj večeri kada je od 200 gostiju, voditelj poimence pozdravio samo bivšeg madžarskog premijera Viktora Orbana te Matu Granića kao «čovjeka koji je bitno pridonio stabilnosti i demokratizaciji regije».

Vezane vijesti

Sanader mi je sredio kredit u Hypo banci

Sanader mi je sredio kredit u Hypo banci

Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu nastavljeno je na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočenjem bivšeg ministra vanjskih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika