Objavljeno u Nacionalu br. 466, 2004-10-19

Autor: Nacionalova redakcija

Globusove laži umalo posvađale Mesića i Sanadera

Željko Bagić, bivši savjetnik predsjednika Stipe Mesića, izjavio je za Nacional da je tekst kojim tjednik Globus sugerira da su on i Franjo Turek cinkali Mesića i Ivicu Račana, umalo posvađao Mesića i premijera Ivu Sanadera.Željko Bagić, bivši savjetnik predsjednika Stipe Mesića, izjavio je za Nacional da je tekst kojim tjednik Globus sugerira da su on i Franjo Turek cinkali Mesića i Ivicu Račana, umalo posvađao Mesića i premijera Ivu Sanadera.Željko Bagić, bivši savjetnik predsjednika Stipe Mesića, izjavio je za Nacional da je tekst kojim tjednik Globus sugerira da su on i Franjo Turek cinkali Mesića i Ivicu Račana, umalo posvađao Mesića i premijera Ivu Sanadera. Bagić tvrdi da je Mesić, pošto je pročitao sporni tekst, ljutito preko telefona upitao premijera Sanadera zašto je POA Bagića ispitivala o njemu i njegovoj ulozi u akciji Gotovina. To je bila prva u nizu političkih trzavica koje su uslijedile pošto je Globus prošli tjedan objavio tekst po kojem su Bagić i Franjo Turek cinkali POA-i Mesića i Ivicu Račana. Bagić i Turek tvrde da je u tom Globusovu tekstu točan tek podatak da je Bagić, kao i Franjo Turek, sudjelovao u razgovoru s istražiteljima POA-e u slučaju Gotovina.

“Gordan Malić patološki je lažac i pozivam ga da se u ime digniteta novinarske struke što prije javi u najbližu specijalističku ordinaciju. Dvaput sam bio na razgovoru u POA-i, ali nikad nisam cinkao svoje bivše nadređene. Pričali smo o slučaju Gotovina, a u tom kontekstu smo dugo razgovarali o dezinformacijama koje su u javnost kroz Globus i Jutarnji list u tom slučaju plasirali Gordan Malić i Ivan Zvonimir Čičak. O Mesiću, kao ni o Imri Agotiću, nismo prozborili ni riječi. O sadržaju razgovora informirao sam Stipu Mesića koji je telefonski od premijera Sanadera zatražio objašnjenje zašto su me uopće pozivali na razgovor”, izjavio je za Nacional Željko Bagić.

Franjo Turek tvrdi da su ga iz POA-e ljubazno zamolili za pomoć te da je dugo razgovarao sa svojim bivšim podređenima. “Pričali smo o slučaju Gotovina, ali nismo spomenuli ništa što tvrdi Globus. Moja navodna tvrdnja da su me u uhićenju Gotovine sprječavali SDP, Ivica Račan i Šime Lučin, nije prva podvala iz Globusove tvornice laži. Riječ je o jednoj u nizu loših konstrukcija neupućenih autora. Podsjećam da je 23. srpnja 2001. istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu izdao uhidbeni nalog za Antu Gotovinu redarstvenim vlastima. POA naprosto nema ovlasti za uhićivanje pa me utoliko nitko nije trebao sprječavati pri uhićenju bilo koga. Zašto bih se u tom svjetlu ikome opravdavao zbog neuhićenja Gotovine”, kaže Turek. Autora spomenutog teksta, Gordana Malića, Željko Bagić javno je prozvao kao suradnika britanske špijunske mreže koju je proljetos rekonstruirala POA, na čijem je čelu tada još bio Franjo Turek.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika