Objavljeno u Nacionalu br. 473, 2004-12-07

Autor: Nacionalova redakcija

DOVRŠENA ISTRAGA O SUMNJIVIM KONTEJNERIMA

Zdravko Čokić nije zakinuo Rome

Zdravko Čokić, pomoćnik pročelnika za zdravstvo, rad i socijalnu skrb pri zagrebačkim gradskim vlastima, nije odgovoran za navodno zakidanje Roma prilikom nabavke kontejnera u kojima su trebali biti smješteni pripadnici romske zajednice, doznao je Nacional iz krugova bliskih MUP-u. To bi u kratkim crtama bio epilog gotovo dvogodišnje, očito iskonstruirane afere u kojoj su Čokića optužili da je odgovoran za navodno spornu nabavku kontejnera za smještaj Roma na Kozari boku u Zagrebu.

Prije dvije godine Nacional je dobio podatak da je Čokić odgovoran za to što je Grad Zagreb platio 400 tisuća kuna za nove kontejnere, umjesto kojih su stigli stari i neupotrebljivi kontejneri. Podaci o navodnoj pronevjeri plasirani su upravo uoči reizbora Čokića na njegovu funkciju u gradskim vlastima i vjerojatno su ga trebali kompromitirati kako bi na njegovo mjesto dospio neki od ukupno 11 njegovih protukandidata. Ispitujući te podatke, policija je rekonstruirala da je Čokić bio u povjerenstvu zaduženom za nabavu kontejnera za smještaj Roma te da je na uredno provedenom javnom natječaju izabrana najpovoljnija ponuda koja je jamčila nabavku kontejnera za 400 tisuća kuna. Ostale tri pristigle ponude premašivale su milijun kuna.

Kontejneri su nabavljeni, dostavljeni na Kozari bok, ali su ih nepoznati počinitelji doslovno preko noći posve uništili pa se kontejneri još otada nalaze u skladištu na čuvanju. Gradske vlasti trenutno razmatraju mogućnost da na Kozari boku izgrade novi kulturni centar za romsku zajednicu. Cijeli je slučaj Čokiću prije dvije godine donio mnogo neugodnosti jer su se u njega uključili i elektronski mediji i o navodnoj aferi opsežno izvještavali stavljajući praktički Čokića stavljali u kriminalni milje. Policijska obrada pokazala je da je Čokić neosnovano optuživan.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika