Objavljeno u Nacionalu br. 473, 2004-12-07

Autor: Nacionalova redakcija

BIVŠI MESIĆEV SAVJETNIK OPTUŽUJE HRVATSKOG PREMIJERA IVU SANADERA

Sanader javno odaje državne tajne

Nakon gostovanja bivšeg predsjednikova savjetnika Željka Bagića u emisiji “Nedjeljom u dva na HTV-u, glasnogovornik Vlade Ratko Maček oglasio se priopćenjem u kojem je Bagićeve tvrdnje nazvao “insinuacijama i zlobnim podmetanjima”. Za Nacional Željko Bagić komentira Mačekove tvrdnje:
NACIONAL: Kako komentirate Mačeka koji je rekao da će se protiv vaših izjava boriti svim pravnim sredstvima? – Odgovaram protupitanjem: postoje li druga sredstva, osim pravnih?
NACIONAL: Demantirano je da je protiv Sanadera podnijeta kaznena prijava? – Ja sam zatražio da se Ivo Sanader izjasni o izjavi bvišeg ravnatelja POA-e Franje Tureka koji je u emisiji “Otvoreno” rekao da postoje kaznene prijave protiv premijera Sanadera i šefa POA-e Joška Podbevšeka.
NACIONAL: Optužili ste, također, premijera Sanadera da je lagao hrvatskoj javnosti. – To je točno. Sanader je 25. studenoga medijima rekao da je predsjednik Mesić svoju odluku o razrješenju Joška Podbevšeka donio iz osvete jer je protiv Franje Tureka i Željka Bagića policija, na temelju izvješća POA-e podnijela kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu. To je notorna laž jer su te kaznene prijave podnesene u kasnim noćnim satima nadležnom državnom odvjetniku. Zato ponovno kažem da Ivo Sanader laže hrvatskoj javnosti.
NACIONAL: Namjeravate li podnijeti kaznenu prijavu protiv premijera Sanadera? – Upravo razmišljam o tome. Sva POA-ina izvješća imaju oznaku državne tajne, a to znači da on nije smio javno na televiziji reći imena osoba koje se nalaze u POA-inu izvješću. Takvo ponašanje premijera Sanadera ima obilježje kaznenog djela odavanja državne tajne.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika