Objavljeno u Nacionalu br. 483, 2005-02-15

Autor: Nacionalova redakcija

POA odnedavno može nadzirati i e-mailove

Hrvatski korisnici interneta odnedavno su pod paskom Protuobavještajne agencije. Nacional iz pouzdanih izvora doznaje kako je POA nedavno od britanske obavještajne službe dobila uređaj koji omogućava nesmetanu kontrolu svih e-mail poruka. Drugim riječima, otkako POA ima ovaj uređaj, njeni agenti mogu nesmetano pregledavati prepisku bilo koje osobe koja je priključena na internet.

Posebno je zanimljivo da je agencija pod ravnanjem Tomislava Karamarka tehničku pomoć dobila od Britanaca, čiji su se špijuni duboko infiltrirali u Hrvatsku i cijelu regiju. Mjesecima su nesmetano prisluškivali po Zagrebu uz pomoć kombija marke Bedford. Hrvatska vlada je znala za Bedforde, ali nije zabranila da strani agenti vršljaju po zemlji.

Provjeru elektronske pošte već godinama obavljaju najjače svjetske države, posebno nakon napada na New York 11 rujna 2001. kad je otkriveno da se teroristi služe internetom. Sada istu mogućnost ima i POA, koja odavno nadzire telefone, faksove i mobitele. Postavlja se pitanje na temelju kojih se zakona tako smije zadirati u privatnost hrvatskih građana.

Vezane vijesti

Karamarko poručio da Mesić laže: 'POA nikad nije direktno surađivala s

Karamarko poručio da Mesić laže: 'POA nikad nije direktno surađivala s Haagom'

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko sazvao je konferenciju za novinare kako bi reagirao na izjave bivšeg predsjednika Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika